Πράξεις ευθύνης και συνέπειας…..

συνέπεια ΣΥΡΙΖΑ για τα βιβλία

συνέπεια ΣΥΡΙΖΑ για τα βιβλία

Πράξεις ευθύνης και προοπτικής για την εκπαίδευση στη νησιωτική χώρα, χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Γάκης με δηλώσεις του σήμερα, την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν όλα(?) τα τμήματα των ΕΠΑΛ στη Δωδεκάνησο. Επίσης χαρακτηρίζει συνεπή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειές τους.

Είναι πραγματικά ν’απορείς με το θράσος τους!

Πρώτον η εξέλιξη αυτή για τα ΕΠΑΛ, μένει να το δούμε στη πράξη.

Δεύτερον, δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα ολιγομελή τμήματα. Εξ άλλου τον αριθμό των μαθητών για να χαρακτηριστούν ολιγομελή, εκείνη τον καθόρισε για να τα κλείνει και να πιάνονται οι στόχοι των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Τρίτον, σε όλη την Ελλάδα , όπως και στη Ρόδο υπήρχαν αντιδράσεις, κινητοποιήσεις από μαθητές και εκπαιδευτικούς, που απαιτούσαν τη λειτουργία όλων των τμημάτων των ΕΠΑΛ. Σκοπεύουν να λειτουργήσουν τα 300 τμήματα που κατάργησαν φέτος σ’ όλη την Ελλάδα, ή ξεπλένονται για την ανελέητη επίθεση που κάνουν σ’ όλα τα δικαιώματα, όπως και της μόρφωσης, επειδή τα “μάζεψαν” στα νησιά, και αυτό ύστερα από διαμαρτυρίες μαθητών και εκπαιδευτικών; Γιατί αλλιώς οι μαθητές θα έπρεπε να πάνε σε άλλο νησί να φοιτήσουν ή να τα παρατήσουν.

Η “συνέπεια” του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή “τοις πάσι”.

Να χαρακτηρίσουμε συνέπεια απέναντι στο λαό το σκίσιμο των μνημονίων, που, όχι μόνο τά’χουν κορώνα στο κεφάλι τους, ψήφισαν κι άλλα δύο;

Συνέπεια έδειξαν στη “προστασία των συντάξεων” που ψήφισαν με το νόμο Κατρούγκαλου,  κι έκαναν πράξη αυτό που δεν τολμούσε να κάνει καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα, παρ’ όλο που το επεδίωξαν; Να ξεθεμελιώσουν την κοινωνική ασφάλιση, να καταργήσουν τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Να καταργήσουν τελείως το ΕΚΑΣ, ν’ αφαιρέσουν άλλη μια σύνταξη το χρόνο με την προσωπική διαφορά, να προσθέσουν κι’ άλλες περικοπές στις κουτσουρεμένες συντάξεις, να καταργήσουν τις συντάξεις χηρείας για γυναίκες βάζοντας όρια ηλικίας. Τέτοια συνέπεια στη προστασία, που η νέα γενιά δεν βλέπει σύνταξη ούτε τη “δευτέρα παρουσία”, αν δεν ανατρέψει σύρριζα το σύστημα.

Συνέπεια είναι απέναντι στους νησιώτες η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών; συνέπεια είναι η νομιμοποίηση στη Βουλή της εργασιακής ζούγκλας, που το πέρασε η κυβέρνηση  σαν “βέλτιστη ευρωπαϊκή πρακτική”; Αυτή είναι η δική σας Ευρωπαϊκή Ένωση, που προσκυνάτε μαζί με τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, κι όλα τα παρακλάδια δεξιά και αριστερά.

Είναι πράξη ευθύνης η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη την προηγούμενη βδομάδα, στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (στέγασης, σίτισης,μεταφοράς κ.α.) σε τουριστικές και όχι μόνο περιοχές (Σαντορίνη, Μύκονο, Χανιά, Ρέθυμνο…), ο οποίος δικαιολογήθηκε ως εξής: “εκεί που υπάρχει πραγματικά πρόβλημα, προκύπτει από την έντονη οικονομική δραστηριότητα…(βλ τουρισμό)” και ότι “αυτοί οι δήμοι είναι πλούσιοι…“. Η τραγική αντίθεση στο καπιταλισμό. Να υπάρχουν οξύτατες ανάγκες για τους εργαζόμενους και να μην καλύπτονται παρ’ όλο που υπάρχει τεράστιος πλούτος. Να κοιμούνται οι δάσκαλοι κάτω από τ’ άστρα γιατί δεν βρίσκουν κρεβάτι και την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες κρεβάτια στα ξενοδοχεία να νοικιάζονται για το κέρδος.

Κι όμως “συνέπεια” έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα πέρα από το προσδοκώμενο, που ξαφνιάζει ακόμα και τους ίδιους τους “θεσμούς”. Δεν προλαβαίνει η κυβέρνηση να παίρνει καθημερινά συγχαρητήρια, από βιομήχανους, εφοπλιστές, επενδυτές, εκπροσώπους ευρωπαϊκών και διατλαντικών λυκοσυμμαχιών για τις επιδόσεις της στην αντιλαϊκή πολιτική.

Είναι σίγουρο, ότι θα πάρετε κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συγχαρητήρια από το κεφάλαιο για την ενίσχυση που θα πάρει από τα 300 ευρώ του επιδόματος  που κόψατε από πάμπτωχες οικογένειες, χρήματα που πήγαιναν για αγορά σχολικών ειδών στα παιδιά τους.  Αυτό θα πει συνέπεια στις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας!