Τι ειναι το Ροδαμι

Όταν δεν βολεύεσαι με λιγότερο ουρανό, το πρόσωπό σου δεν βολεύεται παρά μόνο στον ήλιο, η καρδιά σου δεν βολεύεται παρά μόνο στο δίκιο, τότε, «Mέσα στη μαύρη ρώγα του αμπελιού κοχλάζει ο μούστος κατακόκκινος,

κοχλάζει το ροδάμι στον καμένο πρίνο,

μέσα στο χώμα η ρίζα του νεκρού ζητάει νερό για να τινάξει ελάτι

κ’ η μάνα κάτου απ’ τη ρυτίδα της κρατάει γερά μαχαίρι».  Γιάννης Ρίτσος «Ρωμιοσύνη».

Το δικό μας ΡΟΔΑΜΙ , βλάστησε μέσα στους καθημερινούς αγώνες για το δίκιο του εργάτη. Γύρεψε να σκίσει το σκοτάδι που βολεύει την εκμετάλλευση, την καταπίεση, την υποδούλωση. Γύρεψε να φέρει στο φως την αναγκαιότητα για κοινωνική απελευθέρωση, τη δύναμη που έχει ο λαός να επιβάλει το δίκιο του, να διώξει από το προσκήνιο της Ιστορίας τους εκμεταλλευτές του ιδρώτα του και να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει.

Ροδάμι σημαίνει μπόλι, ή καλύτερα «μπόλιο» που λέμε στη Ρόδο! Διαλέξαμε αυτό το όνομα γιατί είναι ένα λογοπαίγνιο με τη Ρόδο αλλά ταυτόχρονα έχει το περιεχόμενο που κι εμείς θέλουμε να της δώσουμε, δηλαδή να μπολιάσει στις λαϊκές συνειδήσεις την κριτική ματιά.

Στις σελίδες του, το Ροδάμι φιλοδοξεί να αποτυπώσει, την πολιτική τοποθέτηση και αντιπαράθεση στο νησί, να φιλοξενήσει τις απόψεις και τις δραστηριότητες των εργατικών συνδικάτων, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Να καταγράψει τις αγωνίες των ντόπιων, της νεολαίας, ιδιαίτερα για ζητήματα που είτε δε βρίσκουν χώρο στα κυρίαρχα ΜΜΕ, είτε προβάλλεται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά, η άποψη που υπερασπίζεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη σημερινή κατάσταση ως μονόδρομο.

Δεν αποτελείται από επαγγελματίες συντάκτες ή δημοσιογράφους, ούτε επιδιώκει κερδοσκοπική ή άλλη οικονομική δραστηριότητα αλλά βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και το μεράκι συνειδητών συνοδοιπόρων.

Λειτουργεί με ευθύνη της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.