Γάκης Δημήτρης: Στις επόμενες εκλογές …θα κατατεθεί η αληθινή πρόταση της Αριστεράς…

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Γάκης  ομολογεί, ότι η αληθινή πρόταση της Αριστεράς δεν έχει κατατεθεί ακόμα!

Όπως δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό: “…Στις επόμενες εκλογές, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξόδου από τα Μνημόνια, με το βλέμμα στραμμένο προς την επόμενη μέρα, θα κατατεθεί η αληθινή πρόταση της Αριστεράς και θα ζητηθεί η έγκριση του προγράμματός της. Οι διαφορές με την Αντιπολίτευση είναι, παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες, εμφανείς και θα γίνουν εμφανέστερες στην μεταμνημονιακή εποχή…”

Δηλαδή το παραμύθι περί “αριστερής κυβέρνησης” και ταξικού προσήμου, ποιους σκοπούς τελικά εξυπηρέτησε? Εκ του αποτελέσματος κρίνεστε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιλέχτηκε από το κεφάλαιο για να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά και για να περάσει νόμους που θα δυσκολεύονταν να περάσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό έγινε.

Αλλωστε, έτσι παίζεται  το δικομματικό, το διπολικό παιχνίδι μέσα στο αστικό πολιτικό σύστημα. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές , οι τραπεζίτες και η ΕΕ δεν παίζουν με τα κέρδη τους, πόσο μάλλον με την εξουσία τους. Το φαινόμενο «φύγε εσύ τώρα», «έλα εσύ ο επόμενος για να κάνεις την ίδια βρώμικη δουλειά », με άλλους υπουργούς, με άλλα πρόσωπα, με άλλα υποτίθεται κόμματα,  δεν είναι κάτι τωρινό, δεν έγινε τα τελευταία δύο – πέντε χρόνια, είναι δεκαετίες τώρα. Ήρθε η σειρά σας και ανταποκριθήκατε επάξια για τ’ αφεντικά σας.

Άλλωστε η προβιά του «αριστερού» και του «αγωνιστή» βόλεψε εσάς και το κεφάλαιο, για να εγκλωβιστούν, ν’ αδρανοποιηθούν εργαζόμενοι, αγωνιστές, ριζοσπάστες, με σκοπό να περάσετε αναίμακτα, πιο βάρβαρα μνημόνια κι απ’ αυτά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Κακοποιήσατε με τον πιο βάρβαρο τρόπο τον όρο “Αριστερά” και ό,τι σήμαινε για ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους παλεύοντας στις πιο αντίξοες συνθήκες για τα συμφέροντα του εργαζόμενου ελληνικού λαού, απέναντι σε ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές, απέναντι στο φασισμό.

Τσίπα δεν υπάρχει. Τα μνημόνια είναι πάνω από 800 νόμοι και κανένας δεν θα καταργηθεί για δεκαετίες από αστική κυβέρνηση, αν δεν τα κάνει τούμπα ο λαός.  Αρα είναι κοινό μυστικό όλων, για να μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή και για να μην κοροϊδεύει και κανένας τον ελληνικό λαό ότι τελειώνουν τα βάσανά του. Διαχειρίζεστε και θα διαχειριστείτε την εξαθλίωσή του, ενώ θα δίνετε γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους. Σ’ αυτούς  έχετε δώσει διαπιστευτήριά, αποσπώντας συνεχώς τα συγχαρητήριά τους.

Εχει μπόλικη πείρα όμως ο λαός, μπορεί και πρέπει να την χρησιμοποιήσει!