Κυβέρνηση σε ρόλο «ντελάλη» με «κράχτη» την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική

 Στην ομιλία του, ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, στο συνέδριο που οργάνωσε το Χρηματιστήριο της Αθήνας στο Λονδίνο, με «ακροατήριο» εκπροσώπους ευρωπαϊκών και άλλων μονοπωλίων, «επενδυτικών funds» και άλλων επίδοξων επενδυτών διαφήμιζε το  φτηνό «εργατικό κόστος» στην Ελλάδα. 
 Οπως είπε, το 2008 το «εργατικό κόστος στην Ελλάδα έφτανε στο 65,5% της ΕΕ», ενώ το 2016 «ήταν μόνο το 47,7% της ΕΕ. Κάλεσε βέβαια το ακροατήριο για «αξιοποίηση του υψηλά εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού με ανταγωνιστικές αμοιβές»!

Αυτή είναι η έξοδος στις αγορές. Αυτό είναι δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Αφού διαδοχικά οι κυβερνήσεις έφτασαν τους μισθούς στο πάτο, τώρα έρχεται η “δίκαιη ανάπτυξη” , η “κοινωνική δικαιοσύνη”, έρχονται οι επενδύσεις…

κοινός στόχος το τσάκισμα των εργαζομένων

Δεν σταματούν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, να δεσμεύονται για νέα προνόμια στους επενδυτές και την ίδια στιγμή να κοροϊδεύουν ασύστολα το λαό  για «κοινωνική δικαιοσύνη», «ανακούφιση», “προστασία”, τη στιγμή που έχουν ήδη προδιαγράψει το εφιαλτικό του μέλλον.

Η λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη » αποτελεί μεγαλύτερη απάτη ακόμη κι απ’ αυτήν της κατάργησης των μνημονίων, που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγα χρόνια. Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν υπάρχει.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, παλεύοντας για ανάκτηση απωλειών και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Να προετοιμάσουν την αντεπίθεση για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο οργάνωσης της κοινωνίας, όπου, καταργώντας το κέρδος, οι ανάγκες του λαού και η ικανοποίησή τους έρχονται στο προσκήνιο.