Καταγγελία της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης για μετεγκατάσταση πυρηνικών και οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, την εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών στη βάση του Αράξου  και οπλικών συστημάτων στη βάση της Σούδας, τα οποία πρόκειται να μεταφερθούν από τη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΞΟΥ

ΝΕΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ της ΣΟΥΔΑΣ

“Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει και καταδικάζει την εγκατάσταση οπλικών συστημάτων στη βάση της Σούδας και πυρηνικών κεφαλών στη βάση του Αράξου στην Αχαΐα. Πρόκειται για όπλα που θα μεταφερθούν από τη ΝΑΤΟική βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Για το σκοπό αυτό έχει συντηρηθεί, επισκευαστεί και εκσυγχρονισθεί η βάση του Αράξου.  Έτσι τα πυρηνικά όπλα που είχε διώξει πριν από χρόνια με τους αγώνες του ο ελληνικός λαός επιστρέφουν στη βάση.

Η κυβέρνηση, σχεδόν κρυφά έξω από τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου, ενέκρινε την επέκταση και παραχώρηση της βάσης της Σούδας στις ΗΠΑ. Η νέα αυτή συμφωνία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αριθμ. 125 τεύχος πρώτο, 29/8/2017.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η μεταφορά των πυρηνικών αποτελεί μέρος της «πολυδιάστατης πολιτικής» και ενισχύει την «γεωπολιτική αναβάθμιση» της χώρας. Καλλιεργεί έτσι αυταπάτες στο λαό για σταθερότητα και ασφάλεια της χώρας μέσα στη ΝΑΤΟική συμμαχία. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική:  τα όπλα αυτά χρησιμεύουν στις ιμπεριαλιστικές χώρες για την προστασία των συμφερόντων των πολυεθνικών ενεργειακών  κολοσσών που ερευνούν για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου  στην περιοχή της Κρήτης και ευρύτερα στην ανατολική Μεσόγειο (Κύπρο, Αίγυπτο κλπ).

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καλεί το λαό του νησιού όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Άραξο, την επέκταση των οπλικών υποδομών στη Σούδα, τις διευκολύνσεις στις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις  στα νησιά μας, τη δημιουργία νέας βάσης στην Κάρπαθο.

  • ΟΧΙ νέα οπλικά συστήματα στη Σούδα.
  • ΟΧΙ πυρηνικά όπλα στν βάση του Αράξου στην Αχαΐα
  • Να κλείσουν οι αμερικανικές και ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα
  • Καμία συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους κατά των λαών
  • Κανένας έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα της χώρας μας
  • Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.”

Ρόδος 19-9-2017