Συμπαράσταση από σωματεία στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, εκφράζουν τα σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Συγκοινωνιών και στα Αστικά-Υπεραστικά ΚΤΕΛ Ν Δωδεκανήσου.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων:

“Μαζί στον αγώνα των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων”

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στηρίζει τον Αγώνα του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Δυστυχώς οι δεδομένες συνθήκες εργασίας των οδηγών τουριστικών Λεωφορείων ξεπερνούν κατά πολύ αυτές του φυσιολογικού με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα κίνδυνου. Η ασφάλεια φυσικά τόσο των ιδίων των οδηγών, των τουριστών που μεταφέρουν αλλά και των πολιτών είναι ένα ζήτημα που δεν χωράει διαπραγμάτευση.
Είναι απαραίτητο να υπογραφεί άμεσα μια νέα ΣΣΕ που να εξασφαλίζει τόσο αξιοπρεπείς μισθούς όσο και ανθρώπινα ωράρια εργασίας. Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα βρίσκεται στο πλευρό τους έως ότου ο αγώνας τους να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το Ψήφισμα του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Δημοτικές επιχειρήσεις Συγκοινωνιών και στα Αστικά -Υπεραστικά ΚΤΕΛ Ν. Δωδεκαννήσου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων οδηγών Τουριστικών λεωφορείων Ρόδου, όπου απεργούν δικαίως ζητώντας την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και ανθρώπινο ωράριο εργασίας.