Εργαζόμενος σε ξενοδοχείο σκοτώθηκε πέφτοντας από σκάλα, το εργατικό δυστύχημα στη Κω καταγγέλλει το ΕΚΒΣΔ

Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταγγέλλει το εργατικό δυστύχημα που συνέβη σε ξενοδοχείο της Κω και  εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήρια του για τον θάνατό του. Καλεί τους εργαζόμενους «Να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία της ζωής τους στους χώρους δουλειάς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο εργαζόμενου την ώρα της δουλειάς σε μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο του νησιού (Όμιλος Κυπριώτη)

Ο συνάδελφος έπεσε από σκάλα ,αισθανόμενος αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να χτυπήσει και λίγη ώρα αργότερα να καταλήξει στο Νοσοκομείο Κω

Ένας συνάδελφος που παρά την ηλικία του αναγκαζόταν να δουλεύει και να καταπονεί τον οργανισμό του αντί να παίρνει σύνταξή  και να ξεκουράζεται.

Για άλλη μια φορά έρχονται  στην επιφάνεια η παντελής παράδοση των εργαζομένων στις απαράδεκτες  συνθήκες εργασίας  χωρίς μέτρα πρόληψης και προστασίας επαγγελματικού κινδύνου.

Καθημερινά συμβαίνουν μικρά ή μεγάλα “ατυχήματα” ενώ το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου εδρεύει στον Πειραιά και καλύπτει και τα Δωδεκάνησα !!.

Το ΣΕΠΕ Κω που δεν έχει στην ευθύνη του τον έλεγχο για “εργατικά ατυχήματα” καλύπτει το Βόρειο Συγκ/μα με  δύο υπάλληλους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν όχι μόνο λόγω του αριθμού αλλά και του ρόλου,πια, της Επιθεώρησης Εργασίας.

Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα,όλοι όσοι πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια από τους κυβερνητικές θέσεις και υπόσχονταν την προστασία των εργαζομένων και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.

Το Εργατικό Κέντρο Β. Συγκ/τος Δωδ/σου απαιτεί τον πλήρη και άμεσο έλεγχο των συνθηκών κάτω από τους οποίους συνέβη το δυστύχημα.

Καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία της ζωής τους στους χώρους δουλειάς. Μόνο με τον οργανωμένο και συλλογικό μας αγώνα θα βάλουμε φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα.

Καλεί  σωματεία και τους φορείς του νησιού να καταδικάσουν το νέο εργατικό δυστύχημα

Να εντείνουν την πάλη τους για την προστασία της ζωής τους στους χώρους δουλειάς απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας μέσα σε αυτούς.

Kατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων που αναγκάζουν την παραμονή στην δουλειά μέχρι τα γεράματα.

Υπεράσπιση, επέκταση των ΒΑΕ με βάση τις νέες απαιτήσεις.

Στελέχωση και ίδρυση των υπηρεσιών στην περιοχή

Καθιέρωση της εργοδοτικής εισφοράς για ασφαλιστική κάλυψη του επαγγελματικού κινδύνου.

Εργατικό έλεγχο – αναβάθμιση της παρέμβασης των συνδικάτων στο σχεδιασμό και εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής -Ασφάλειας.”