Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος! Με αυτή τη λογική η κυβέρνηση θέλει ν’ αναγκάσει τους υπαλλήλους στο Δημόσιο, να γίνουν στηρίγματα και εκτελεστές της αντιλαϊκής πολιτικής της, καταθέτοντας τροπολογία για την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία.
Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Δήμο Ρόδου (ΔΑΣ ΟΤΑ), καλεί τους εργαζόμενους ν’ αντισταθούν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, παλεύοντας για ένα Δημόσιο που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τους “επενδυτές”.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
“Η Κυβέρνηση προχώρησε στη κατάθεση τροπολογίας για την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία, προκειμένου να κλείσει τις δεσμεύσεις της προς τους θεσμούς εν όψη και της τρίτης αξιολόγησης. Αποδεικνύεται ο βρώμικος ρόλος της:
- εκβιάζει άμεσα τους προϊσταμένους και διευθυντές, διαφορετικά δεν θα έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη.
- καλλιεργεί τον «κοινωνικό αυτοματισμό» ανάμεσα σε εργαζομένους και προϊσταμένους, δηλ. να διαιρεθούν και να φαγωθούν μεταξύ τους.
- τιμωρεί όσους υλοποιούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν στην “αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης”, επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.
Η Κυβέρνηση μέσα από την αντιδραστική αξιολόγηση, την κινητικότητα, το νέο «Καλλικράτη» στοχεύει στη δημιουργία ενός κρατικού μηχανισμού για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Θέλει τους εργαζόμενους πειθήνια όργανα, να μην μπορούν να αντιδράσουν στις απαιτήσεις για πιο μικρό και ανταγωνιστικό κράτος. Είναι αποκαλυπτική η έκθεση του ΣΕΒ του 2016 για απολύσεις 300.000 δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις, επιπρόσθετες φοροαπαλλαγές στους «επενδυτές», κ.α.
Σκοπός και στόχος της Κυβέρνησης και της Ε.Ε. είναι να ικανοποιήσουν τις προτάσεις του ΣΕΒ, ώστε να περάσουν τα «φιλέτα» του δημοσίου στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων. Να εξυπηρετήσουν και να αυξήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων κάθε οικογένειας.
Απέναντι σε αυτό τον ωμό εκβιασμό δεν πρέπει να κάνουμε πίσω.
Όσο και να θέλει η κυβέρνηση να διαφοροποιηθεί από το νόμο Μητσοτάκη, ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί συνέχειά του. Τεράστια είναι η ευθύνη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και συγκεκριμένα της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. Μπορεί σήμερα να «βγαίνουν στα κεραμίδια» κάτω από την πίεση των συναδέλφων και του ταξικού κινήματος αλλά μη ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί πρότασή τους μαζί με το Διοικητικό Επιμελητήριο.
Από τη μεριά μας ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά πως δεν είμαστε απέναντι, γενικά και αόριστα, στην αξιολόγηση. Είμαστε απέναντι στο συγκεκριμένο σύστημα που υπηρετεί όχι τις λαϊκές ανάγκες αλλά τους «επενδυτές». Έχει αντιλαϊκό – αντιδραστικό χαρακτήρα, άμεσα συνδεδεμένο με τις απολύσεις, το μισθό, την εξέλιξη του υπαλλήλου, κ.α.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου καλεί το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, άμεσα να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση για να ενημερωθούν και να οργανωθούν οι εργαζόμενοι απέναντι στην αξιολόγηση, τη στοχοθεσία, την κινητικότητα, το νέο «Καλλικράτη» αλλά και συνολικά για το πακέτο της τρίτης αξιολόγησης.
Ως εργαζόμενοι μπορούμε μαζικά και δυναμικά να ακυρώσουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.”