Μάταια περίμεναν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να μεταφερθούν στο σχολείο τους

ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ

Ανασφάλιστο ήταν το αυτοκίνητο που μεταφέρει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο σχολείο που βρίσκεται στο κτήριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το δρομολόγιο για σήμερα και δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα λυθεί το πρόβλημα.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε γενικά με προβλήματα στη μεταφορά των παιδιών, ώσπου σήμερα και χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση στους γονείς, ως όφειλαν να κάνουν οι αρμόδιοι,  ακυρώθηκαν τα δρομολόγια,  γιατί όπως μας κατήγγειλαν  γονείς, είναι ανασφάλιστο.

Ούτως ή άλλως οι πραγματικές ανάγκες των παιδιών με αναπηρία δεν καλύπτονται από τις δημόσιες δομές. Πολύ περισσότερο όταν δυσκολεύονται να έχουν έστω και σ’ αυτές τις υπηρεσίες πρόσβαση. Στους γονείς που έρχονται πολλές φορές σε απόγνωση, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τα παιδιά τους, η κυβέρνηση απαντά με τα παραμύθια των προσπαθειών που κάνει για την “ένταξη”, το δικαίωμα για “ίσες ευκαιρίες” και άλλα ευφυολογήματα.

Να πάρουν οι ίδιοι οι γονείς την υπόθεση στα χέρια τους.

Η κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση έχουν τις ίδιες προτεραιότητες στην “ατζέντα” τους. Χρηματοδότηση χωρίς εμπόδια υπάρχει μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι ανάγκες των ΑμΕΑ μπαίνουν σε πολλά σφαγεία, από τα ΚΕΠΑ μέχρι και την ασφάλιση του οχήματος μεταφοράς τους.