Αποζημιώσεις από ασφαλιστικές και διεθνή ταμεία, προτείνει ο Ν.Σαντορινιός στους πληγέντες από το ναυάγιο

ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Μέχρι εκεί φτάνει η κοροϊδία, ο αποπροσανατολισμός , αλλά ταυτόχρονα και η συγκάλυψη της δικής της ευθύνης ως κυβέρνησης, απέναντι σ’ αυτούς που θίγονται από την μαύρη σαν το μαζούτ πολιτική της.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιός, κάλεσε τους αλιείς και τους άλλους επαγγελματίες που καταστράφηκαν από τη ρύπανση που προκάλεσε το ναυάγιο του  δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ»,να αναζητήσουν αποζημιώσεις από την ασφαλιστική του πλοίου!

Είπε χαρακτηριστικά: «Να είμαστε και λίγο χρηστικοί. Θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να ξεκινήσουν διαδικασία αναζήτησης αποζημιώσεων από την ασφαλιστική εταιρεία». Και πρόσθεσε ότι αυτό το κόστος «μπορεί να καλυφθεί» από ένα διεθνές ταμείο του ΟΗΕ… Αντί δηλαδή η κυβέρνηση να πάρει την ευθύνη και να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης (πάγωμα ΕΝΦΙΑ, δανείων κ.λπ.), οικονομική βοήθεια και ό,τι άλλο χρειάζεται, συγκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες του περιβαλλοντικού εγκλήματος, «βγάζει λάδι» την πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου, και ειδικά των εφοπλιστών, και τελικά σπρώχνει τους πληγέντες σε δικηγορικά γραφεία και να διεκδικήσουν λεφτά από ασφαλιστικές και …διεθνή ταμεία! Δεν φτάνει δηλαδή που πνίγηκαν στο μαζούτ, τώρα πάει να τους αποτελειώσει η κυβέρνηση με την κοροϊδία της.

Στους εφοπλιστές στέκονται “σούζα”.

Όχι μόνο άφησαν στο απυρόβλητο τις ευθύνες τους, αλλά μετά τις σημαντικές αποκαλύψεις του «902.gr» για τα πιστοποιητικά με παρατάσεις που είχαν χορηγηθεί στο δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» από υπηρεσίες του υπουργείου, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου από το Μαξίμου, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε εντολή για «την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας»!

Δηλαδή η κυβέρνηση παραδίδει σε ανώνυμες εταιρείες  εξολοκλήρου την αρμοδιότητα ελέγχου και έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας στα πλοία, ικανοποιώντας, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, μία από τις βασικές αξιώσεις των εφοπλιστών, που αφορά την απρόσκοπτη, χωρίς κανένα εμπόδιο, κερδοφορία τους και αυξάνοντας τους κινδύνους για νέα ναυάγια.

Αυτό το ταξικό πρόσημο έχει η πολιτική τους. Στο χέρι της εργατικής τάξης είναι ν’ αποφασίσει να το αλλάξει δια παντός.