Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στις 16 Σεπτέμβρη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δελτίο τύπου

Η Τ.Ο. Ρόδου της ΚΝΕ σας καλεί στο 43Ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στον αίθριο χώρο του Πανεπιστημίου, ώρα έναρξης  19:30.

Με τις φετινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ τιμάμε τον ένα αιώνα από την Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση με σύνθημα«100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο- “το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς”», εμπνευσμένο από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

Μέσα από τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ, η ΚΝΕ τιμά την επέτειο της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Επανάστασης που αποτέλεσε κοσμοϊστορικό γεγονός, με το βλέμμα όμως στραμμένο στο μέλλον, διαδίδοντας την επικαιρότητα και αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, της πάλης για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, της κοινωνίας που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι :

19:30 Μουσικό-Αφηγηματικό Αφιέρωμα στην Προσφυγιά και στην Μετανάστευση
21:00 Ομιλία με τον Παναγιώτη Μεντρέκα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
22:00 Λαϊκό Ρεμπέτικο Γλέντι με τους Ρεμπετουέτο

Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, μεγάλη έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, Μπαρ, Παιδότοπος.

Ρόδος, Σεπτέμβρης 2017