Ο λαός να οργανωθεί και να παλαίψει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

συγκέντρωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Πλατεία Κύπρου η συγκέντρωση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία που οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Ν.Δωδ/σου του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα έντονη έκαναν την παρουσία τους οι νέοι που συμμετείχαν στη διαδήλωση, φωνάζοντας συνθήματα κατά της συμμετοχής της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, απαιτώντας «κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γραμματέας της Τ.Ε. Κώστας Γιαννόπουλος λέγοντας τα εξής:

«Σήμερα τα ξημερώματα ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία πραγματοποίησαν τελικά την επίθεση που προετοίμαζαν τις προηγούμενες μέρες. Πάνω από 100 πύραυλοι έπληξαν τη Συρία, με πρόσχημα το χτύπημα στα χημικά όπλα του καθεστώτος Άσαντ. Τέτοια και άλλα παρόμοια ψευτοεπιχειρήματα, χρησιμοποιήθηκαν ως άλλοθι για την ισοπέδωση και το διαμελισμό ολόκληρων χωρών και σφαγιασμό των λαών τους από αυτούς που υπερασπίζονται τάχα την ειρήνη, την ασφάλεια και τη δημοκρατία. Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, είναι μόνο ορισμένα από τα παραδείγματα σε ένα πολύ μακρύ κατάλογο

Είναι ολοφάνερο και στον πιο αφελή, ότι συγκρούονται τεράστια συμφέροντα στην περιοχή. Αυτά ακριβώς τα συμφέροντα, οι ανταγωνισμοί για τις σφαίρες επιρροής, για το ποιος θα ελέγξει τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς τους είναι που έχουν φέρει στην Ανατολική Μεσόγειο τεράστια δύναμη πυρός, με αεροπλανοφόρα, άλλα πολεμικά πλοία, υποβρύχια που έχουν στείλει στην περιοχή, οι ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία. Είναι ακόμα πιο κοντά ο κίνδυνος μιας γενικευμένης πολεμικής εμπλοκής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απέραντη βάση των φονιάδων του ΝΑΤΟ. Αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας στην Κρήτη, φτιάχνει βάση για μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Λάρισα, βάση για ΝΑΤΟϊκά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη, ετοιμάζει νέα βάση στην Κάλυμνο. Πριν λίγες μέρες αποκαλύφθηκε ότι το ελληνικό υποβρύχιο Παπανικολής επιχειρούσε ως συνοδεία του 6ου Αμερικανικού στόλου ανοιχτά της Κύπρου. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν σε ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις που είναι πραγματική πρόβα πολέμου. Και βεβαίως η χώρα μας δέχεται πάντα τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ γιατί είναι η μόνη χώρα που πιάνει το στόχο του 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες. Την ώρα δηλαδή που ο λαός πεινάει, που στο στράτευμα υπάρχει έλλειψη στοιχειδών υποδομών και υλικών, η Ελλάδα δίνει απλόχερα 4δις το χρόνο για αιματοκύλισμα των λαών.

Και έχει το θράσος η κυβέρνηση να παριστάνει την ανήξερη, να λέει η δημόσια ότι η Ελλάδα δεν έχει καμιά συμμετοχή στην επίθεση. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα υπόλοιπα κόμματα. Στηρίζουν την επίθεση άμεσα ή έμμεσα. Στηρίζουν όλοι ανεξαιρέτως, με πρώτο βιολί την κυβέρνηση τη γραμμή της αστικής τάξης για γεωστρατηγική αναβάθμιση, για βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να ενισχύσουν έτσι τα συμφέροντά τους.

Μας λένε, ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ασπίδα απέναντι στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκικής αστικής τάξης. Ότι είμαστε «πυλώνας σταθερότητας» στην περιοχή με το να είμαστε ενταγμένοι στις λυκοσυμμαχίες αυτές.

Όμως, η ίδια η ζωή απέδειξε στις πρόσφατες Τουρκικές προκλήσεις, όπως τον εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού, τη σύλληψη και κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ ένιψαν τα χέρια τους σαν Πόντιοι Πιλάτοι. Είπαν στην ουσία, βρείτε τα μεταξύ σας!

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τους φαντάρους που κάνουν τη θητεία τους αυτή την περίοδο. Τους λέμε ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, στις επιχειρήσεις του, γενικότερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν είναι προς όφελος ούτε του δικού μας ούτε κανενός λαού. Δεν πρέπει να δεχτούμε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια των Αμερικάνων και των συμμάχων τους την περιοχή. Ο σμηναγός που κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι, έχασε τη ζωή του υπερασπίζοντας τα σύνορα της χώρας. Σύνορα όμως που το ΝΑΤΟ δεν τα αναγνωρίζει, αφού θεωρεί το Αιγαίο «ενιαίο επιχειρησιακό χώρο».

Η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων είναι να φυλάνε τα σύνορα και και να διασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Αυτό δε συμβαδίζει με τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στις ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, το αιματοκύλισμα των λαών.

Μάλιστα, πρόσφατα Έλληνας στρατιώτης επειδή είπε ακριβώς αυτή την αλήθεια μιλώντας από το βήμα της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στην Αθήνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τιμωρήθηκε από τη μονάδα του.

Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που δεν μπορεί όμως να λυγίσει και να αμαυρώσει την παλικαρίσια στάση του στρατιώτη και όσων στρατιωτών με επιστολές και αναφορές καταγγέλλουν την εμπλοκή της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο, με ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα πραγματικά καθήκοντα των ενόπλων δυνάμεων.

Καλούμε το λαό μας να οργανωθεί και να παλέψει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Να υπερασπιστεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αλλά ταυτόχρονα να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, στα κόμματα του κεφαλαίου και την αστική τάξη. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών».

Ζητούμε να τερματιστεί άμεσα κάθε επιθετική ενέργεια στη Συρία.

Να μην έχει η χώρα μας καμιά εμπλοκή ούτε σε αυτήν ούτε σε άλλες επιχειρήσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες βάσεις που στήνονται και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο που αναπαύονται, ανεφοδιάζονται και εκπαιδεύονται οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες.

Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που ήρθε εδώ με πρόσκληση της κυβέρνησης δήθεν για να περιπολεί για τις προσφυγικές ροές, ενώ στην πραγματικότητα συνδέεται με την παρουσία Ρώσικου στόλου στην ανατολική Μεσόγειο.

Να μην τολμήσει να έρθει εδώ στο νησί μας να ελλιμενιστεί πολεμικό πλοίο των φονιάδων του ΝΑΤΟ.»