ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-Αρνήθηκαν να καταδικάσουν την επίθεση στη Συρία

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

περιφέρειαΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ καταγγέλλει την άρνηση των άλλων παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, επιδιδόμενοι σε μια ψευδεπίγραφη και αποπροσανατολιστική συζήτηση επί ώρες. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει:

“Η Περιφερειακή Αρχή και οι άλλες παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για καταδίκη της επίθεσης στη Συρία. Αντίθετα αναλώθηκαν αρκετές ώρες σε μια άνευ ουσίας φραστική αντιπαράθεση για το αναπτυξιακό και τον διαγωνισμό προμήθειας λαμπτήρων LED, όπως και για τα οικονομικά των Εταιρειών της Περιφέρειας.

Η αντιπαράθεση της Περιφερειακής Αρχής και των άλλων παρατάξεων είναι πέρα για πέρα ψευδεπίγραφη και αποπροσανατολιστική. Διαχρονικός οδηγός για τις θέσεις που παίρνουν είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και το πώς αυτά διασφαλίζονται καλύτερα, γι αυτό συμφωνούν και με την κυβέρνηση στην ίδια κατεύθυνση της ανάπτυξης, που οδηγεί σε κέρδη πολυεθνικές και μονοπώλια με κατάργηση εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων.

Στα πλαίσια αυτά έστω και με διαφορετικό σκεπτικό, κράτησαν κοινή αρνητική στάση στο παρακάτω ψήφισμα, που κατέθεσε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία με την ανοχή άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επιτέθηκαν στη Συρία  βάζοντας φωτιά στη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των αγορών και των σφαιρών επιρροής ανάμεσα στις ΗΠΑ και των συμμάχων τους με τη Ρωσία και τις δικές της συμμαχίες.

Η επίθεση στη Συρία και η όξυνση των ανταγωνισμών φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους  λαούς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες τη στιγμή που διαθέτει τη βάση της Σούδας για τις πολεμικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, επιδιώκοντας να εισπράξει γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα προς όφελος ντόπιων μονοπωλίων, με κίνδυνο το τίμημα να το πληρώσει τραγικά ο Ελληνικός λαός.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου:

  • Καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, με πρόσχημα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων, από την Συριακή κυβέρνηση.
  • Καμιά συμμετοχή τμημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων.
  • Καμιά διευκόλυνση των πολεμικών επιδρομών από ελληνικό έδαφος, αέρα και θάλασσα.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα
  • Αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.”

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι:

Χατζηγιάννη Μαρία

Σιγάλας Βαγγέλης