Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα επίθεση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας στη Συρία, με τη γενικότερη στήριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Τα προσχήματα με τα χημικά όπλα δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους λαούς που γνωρίζουν καλά πως τέτοια ή παρόμοια προσχήματα και κατασκευασμένα στοιχεία, όπως τελικά αποκαλύφθηκε, χρησιμοποιήθηκαν για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία.
Η στάση της ΕΕ είναι για μια ακόμα φορά αποκαλυπτική και επικίνδυνη. Οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ, ότι η ΕΕ στηρίζει στο όνομα της δικαιοσύνης τις πυραυλικές επιθέσεις, φανερώνει για μια ακόμα φορά ότι αποτελεί ένωση του κεφαλαίου, που υπηρετεί τα συμφέροντά του. Η ΕΕ συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική επίθεση που χτυπάει λαούς, διαμελίζει κράτη, δημιουργεί και εγκλωβίζει πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαδίζει στο δρόμο που βάδισαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι ευθύνες της είναι μεγάλες και ό,τι και αν ισχυριστεί δεν μπορεί να παραγράψει ότι με τη βάση της Σούδας, την οποία αναβαθμίζει και τις άλλες στρατιωτικές βάσεις, με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο κατά των λαών.
Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το μοίρασμα των αγορών και οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Ο λαός μας μπορεί να βγάλει συμπέρασμα πώς εννοούν οι ιμπεριαλιστές και τα στηρίγματά τους τη “σταθερότητα”, τη “γεωστρατηγική αναβάθμιση”, την “ανταγωνιστικότητα των αγορών”.
Με το κάλεσμα του ΚΚΕ για λαϊκό ξεσηκωμό, ο λαός μας έχει δρόμο να επιλέξει και να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσουν η Σούδα και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα των κρίσεων, των πολέμων, της φτώχειας, της προσφυγιάς».