Η πλειοψηψία της ΓΣΕΕ οργανωτής της νοθείας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

ΓΣΕΕ οργανωτής νοθείας

εργατικό κέντροΤην προκλητική προσπάθεια της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ να συγκαλύψει τις νοθείες και τις κάθε είδους ατιμίες που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, για να κάθονται στο σβέρκο της εργατικής τάξης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Αφορμή για την ανακοίνωση ήταν το νέο δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ, με το οποίο επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο, για να κουκουλώσει μια ακόμα υπόθεση νοθείας από δυνάμεις που κινούνται στη γραμμή της, αυτήν τη φορά στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει τα εξής:

«Η αποκάλυψη της νοθείας, η αδιάλλακτη στάση του ταξικού κινήματος απέναντι στις κάθε είδους ατιμίες, με αξιοποίηση και άλλων μηχανισμών του κράτους, με σκοπό τον έλεγχο των οργανώσεων από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (όπως στα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Καβάλας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Εύβοιας κ.λπ.) προβάλλονται με δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ ως προπηλακισμοί, ως απειλές και βίαιες συμπεριφορές.

Το Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των συνδικαλιστικών οργανώσεων που τους τελευταίους μήνες πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη. Το ξεσκέπασμα των μηχανισμών νοθείας και διαμόρφωσης συσχετισμών, που στήνονται μαζί με την εργοδοσία και το κράτος από αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία σε κάθε πόλη, χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους των αφεντικών ως αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες απουσιάζουν από κάθε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων απέναντι στον πόλεμο που δέχονται από εργοδότες και κυβέρνηση, την ίδια στιγμή συμμετέχουν και συμφωνούν με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου σε σχέδιο ανάπτυξης που το χαρακτηρίζουν εθνικό, το οποίο αυξάνει παραπέρα την εκμετάλλευση των εργαζομένων για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια στιγμή, οι οργανώσεις που κινούνται στη γραμμή τους είναι υπερδραστήριες στη νοθεία για τη διαμόρφωση συσχετισμού που θα επιτρέπει τη συνέχιση της γραμμής του συμβιβασμού και της υποταγής, δέσμευση που έχουν αναλάβει απέναντι στην εργοδοσία και τις πολιτικές δυνάμεις που την υπηρετούν, προκειμένου να χειραγωγούν και να ενσωματώνουν την εργατική τάξη στους αντεργατικούς – αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και τις επιλογές τους. Βάζουν πλάτη στις ανατροπές που επιλέγουν το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους, στέκονται στην απέναντι όχθη από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η επίκληση των δήθεν δημοκρατικών διαδικασιών, από αυτούς που αρνούνται τις συλλογικές διαδικασίες όπως ορίζονται και από τα καταστατικά, γιατί δεν θέλουν τη συμμετοχή των εργαζομένων, που επιχειρούν να αποκλείσουν συνδικάτα που δεν είναι στη γραμμή τους, είναι υποκριτική και στόχο έχει να συγκαλύψει τις νοθείες, τις κάθε είδους ατιμίες που χρησιμοποιούν, για να κάθονται στο σβέρκο της εργατικής τάξης, να υψώνουν όλο και περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση της πάλης για τις πραγματικές της ανάγκες.

Είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν στις πλειοψηφίες που δημιουργούνται από νόθες διαδικασίες να εμφανίζονται ως εκφραστές των διαθέσεών τους. Θυμίζουμε ότι και άλλοι το επιχείρησαν στο παρελθόν, πήραν απάντηση και έμειναν στην ιστορία με μελανά γράμματα. Και τώρα αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι θα αποτινάξουν όσους μπαίνουν εμπόδιο στη διεκδίκηση της ζωής που δικαιούνται».

Καταγγελία από την «Ταξική Ενότητα» Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

Την προσπάθεια του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (ΕΚΕ) να οργανώσει νόθο συνέδριο, χωρίς πραγματικούς συνέδρους και εργασίες, χωρίς διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα», ο συνδυασμός των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το προεδρείο, αποτελούμενο από συνδικαλιστές που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ, επιδιώκει να συνεχίσει το Εργατικό Κέντρο να κινείται σε τροχιά υπεράσπισης των εργοδοτικών συμφερόντων, αλλά και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία στο σκοτάδι σχετικά με τον έλεγχο που διενεργεί το ΣΔΟΕ στα οικονομικά της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Η «Ταξική Ενότητα», σε αναλυτική ανακοίνωσή της, δίνει μια σειρά στοιχεία που αναδεικνύουν το μέγεθος της νοθείας. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι με αποκλειστική ευθύνη του προεδρείου του ΕΚΕ που στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ:

  • «Αποφεύγεται να γίνει πραγματικό συνέδριο του ΕΚΕ, με διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, με ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων και σχέδιο δράσης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
  • Πραξικοπηματικά καθορίζονται και αναβάλλονται ημερομηνίες και προθεσμίες, ακόμα και η ημερομηνία της διεξαγωγής του ίδιου του Συνεδρίου, χωρίς καμιά ενημέρωση των σωματείων και των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους.
  • Επιχειρεί τη νομιμοποίηση των διπλοψηφιών για την παραγωγή αντιπροσώπων (ήδη έχουν διαπιστωθεί πάνω από 100 διπλοψηφίες σε σωματεία που αυτές οι δυνάμεις πλειοψηφούν).
  • Αρνείται να ενημερώσει το ίδιο το ΔΣ του ΕΚΕ για τους λόγους που το ΣΔΟΕ διενεργεί έλεγχο στα οικονομικά του ΕΚΕ και τα έγγραφα που τελικά παραδόθηκαν».

Οπως καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα», «φτάνουν μέχρι το σημείο στο ΕΚΕ να απειλούν με αποκλεισμό όχι γενικά και αόριστα κάποια σωματεία, αλλά τα κλαδικά ταξικά σωματεία, όπως και άλλα σωματεία που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν δράση και οργάνωσαν την πάλη των εργαζομένων. (…)

  • Επιτίθενται στο σωματείο του “Νηρέα” και το αμφισβήτησαν μια μέρα πριν την 3ωρη στάση για τη διεκδίκηση της ΣΣΕ, δίνοντας τροφή στην εργοδοσία. Μιλάνε για τα οικονομικά του σωματείου, που για να γίνει μία εξόρμηση σε όλες τις μονάδες της Εύβοιας πρέπει να διανυθούν 400 χιλιόμετρα με ανάλογο κόστος βενζίνης. Μιλάνε για το σωματείο που ξόδεψε κονδύλι ώστε να τυπώσει για έναν προς έναν τους συναδέλφους του ομίλου το σχέδιο ΣΣΕ για να γίνει ουσιαστική συζήτηση.
  • Θέλουν να χτυπήσουν το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, το μεγαλύτερο σωματείο της δύναμης του ΕΚΕ, το σωματείο που αποτελεί την ψυχή του αγώνα και της τεράστιας ταξικής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του “Ζούρα”, γιατί τους ενοχλεί το γεγονός ότι συσπειρώνονται σε αυτό εκατοντάδες συνάδελφοι μετανάστες, που η ενότητά τους με τους Ελληνες είναι σημαντική δύναμη για το εργατικό κίνημα. Θέλουν να το χτυπήσουν γιατί διεκδικεί υπογραφή ΣΣΕ με τη στήριξη της ταξικής Ομοσπονδίας του κλάδου.
  • Συκοφαντούν την Ενωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, γιατί παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τη μαζική ανεργία που υπάρχει στον κλάδο που έχει χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, συνδιοργανώνει το Λαϊκό Φροντιστήριο μαζί με τα υπόλοιπα κλαδικά ταξικά σωματεία, κάνοντας πράξη τη γνήσια ταξική αλληλεγγύη για παιδιά ανέργων, απλήρωτων συναδέλφων κ.λπ.
  • Πιάνουν στο στόμα τους το Σωματείο των Ρετσινάδων γιατί οργανώνει την πάλη ενάντια στον αφανισμό του κλάδου που προωθεί η κυβέρνηση μέσω της φοροληστείας, της μείωσης της επιδότησης κ.λπ.
  • Εχουν το θράσος να πιάνουν στο στόμα τους την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, τη στιγμή που απέφευγαν σαν ο διάολος το λιβάνι να οργανωθεί ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα ωράρια – λάστιχο. Ελεγαν στο ΔΣ του ΕΚΕ ότι η απεργία την Κυριακή είναι χωρίς νόημα, ότι οι εργαζόμενοι δεν καταλαβαίνουν. (…)
  • Τους ενοχλεί η δράση του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας, γιατί δεν συμβιβάζεται με το δουλεμπόριο των εργολαβιών και τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς λόγω της εντατικοποίησης και της ανυπαρξίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, που δεν περιορίζεται μόνο σε λόγια συμπόνοιας όπως έκανε το ΕΚΕ στον πρόσφατο ακρωτηριασμό εργάτη στο σκραπατζίδικο του “Γλύκα”.

Εχουν το θράσος να τα λένε αυτά όταν στον ισολογισμό του ΕΚΕ για το 2017 έχει καταβληθεί για κινητοποιήσεις το αστείο ποσό των 30 ευρώ!».