Το μέγα σκάνδαλο, είναι η παραγωγή και εμπορία του φαρμάκου  με σκοπό το κέρδος

ΚΚΕ

ΚΚΕΣτο μέγα σκάνδαλο που είναι η παραγωγή και εμπορία του φαρμάκου με σκοπό το κέρδος, είναι η πολιτική στήριξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε Υγεία και Φάρμακο, αναφέρεται η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Σαντορίνης του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα παρακάτω:

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ……ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μεγάλο σκάνδαλο στο χώρο της υγείας! Πρώτη είδηση σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ζημιά που έχει υποστεί το δημόσιο από το 2000 έως 2015 μόνο από την υπόθεση της NOVARTIS, αγγίζει τα 3 δις ευρώ ενώ οι ίδιες πηγές ανεβάζουν στα 23 δις ευρώ «το λογαριασμό» που πλήρωσε το κράτος για την ίδια περίοδο, από τη «διαφθορά» και την «αμέλεια» σε σχέση γενικά με το χώρο του φαρμάκου. Αυτό το διάστημα, εκτιμάται ότι η Ελλάδα δαπανούσε για φάρμακα το διπλάσιο από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βέβαια μόνο για να καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες περίθαλψης και υγείας.

To μεγάλο σκάνδαλο δεν αυτό. Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η πολιτική στήριξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε Υγεία και Φάρμακο.

Την ώρα που εκατοντάδες ασθενείς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και συνωστίζονται σε «κοινωνικά φαρμακεία» ή καταχρεώνονται για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη φαρμακευτική θεραπεία, ακούνε ξανά για «βαλίτσες» γεμάτες με εκατομμύρια ευρώ που διακινούν οι φαρμακοβιομήχανοι και «έμποροι της υγείας». Την ώρα που οι εργαζόμενοι ζουν καθημερινά έναν Γολγοθά για να εκτελέσουν την πιο απλή συνταγή γιατρού,βομβαρδίζονται από τη σκανδαλολογία και τις αναφορές στις «μίζες».

Οι ίδιοι που ευθύνονται για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην υγεία, δηλαδή οι φαρμακοβιομήχανοι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία,που την έχουν κάνει πανάκριβο εμπόρευμα,όπως και  οι κυβερνήσεις που θωρακίζουν με νομιμότητα την κερδοφορία τους, μοστράρουν τώρα στο λαό τις «παράνομες» συναλλαγές. Στόχος τους είναι να κρυφτεί η ουσία ,το πραγματικό σκάνδαλο, που είναι η εμπορευματοποίηση της υγείας και του φαρμάκου.

Και μπορεί η Κυβέρνηση να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την υπόθεση κραδαίνοντας τη ρομφαία της κάθαρσης, δεν μπορεί όμως να κρύψει ότι και η δική της πολιτική όπως  και των προηγούμενων προωθεί την εμπορευματοποίηση της υγείας και του φαρμάκου.

Παράλληλα αξιοποιώντας το σκάνδαλο καλλιεργεί αυταπάτες ότι με τις εξεταστικές επιτροπές και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και των ελέγχων,θα υπάρξουν τάχα κάθαρση και ασφαλιστικές δικλίδες , για να καλύψουν τα σκάνδαλα στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση, ένας από τους στόχους που υπηρέτησαν τα μνημόνια, στο πλαίσιο της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ήταν και η μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», δηλαδή των κρατικών και εργοδοτικών δαπανών για παροχές και υπηρεσίες υγείας,πρόνοια και φαρμάκου,που ενισχύει τους φαρμακοβιομήχανους και τους εμπόρους υγείας ακόμη περισσότερο. Η τεράστια μείωση για το 2018 του προυπολογισμού για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ η νέα μείωση χρηματοδότησης των νοσοκομείων και των  Μονάδων  Πρωτοβάθμιας Φροντίαδας Υγείας, κατά 360 εκατομ. Ευρώ ,δείχνει ξεκάθαρα  ποιά είναι η πολιτική τους και τι παρμένει το λαό…

Όσο σημαντικό είναι για το λαό να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η υπόθεση και κανένας υπεύθυνος να μην πέσει στα μαλακά, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μη λειτουργήσει ως βολικό άλλοθι κάλυψης της αντιλαικής πολιτικής.

Και κυρίως να μην επιτρέψει σε όλη  αυτή τη μπόχα που αναδύεταινα σκεπάσει το μέγα σκάνδαλο, που είναι η παραγωγή και εμπορία του φαρμάκου,  με σκοπό το κέρδος τους. ΄Οσο συμβαίνει αυτό ,το φάρμακο θα είναι απλησίαστο για την εργατική τάξη και θα μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στις πολυεθνικές για το ποια  θα κυριαρχήσει και θα αναπαράγεται η διαφθορά.

Βλέποντας αυτή την μεγάλη εικόνα , οι εργαζόμενοι αντί να ψάχνουν «ουτοπικά» έναν καπιταλισμό χωρίς διαφθορά, να αγωνιστούν για μια άλλη κοινωνία που το φάρμακο και η υγεία δεν θα είναι εμπόρευμα .

Σαντορίνη, 18/2/2018

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ