Ο “ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ” στα Κάστρα της Ρόδου

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.  παρουσιάζει τη σύμπραξη ενός από τους σημαντικότερους Κρητικούς συνθέτες της εποχής μας, του Λουδοβίκου των Ανωγείων με το ροδιακό φωνητικό σύνολο “Δέκα με Τόνο”. Πρόκειται για μια μουσικοποιητική παράσταση όπου στο πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο σε ερωτικά κείμενα από τον “Ερωτόκριτο” του Βιτσέντζου Κορνάρου, μελοποιημένα από τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και εναρμονισμένα από τη μαέστρο των “Δέκα με Τόνο”, Αντζελα Σπανού. Οι μελωδίες του Λουδοβίκου των Ανωγείων εναλλάσσονται αρμονικά με την ευαίσθητη αφήγηση του Μανώλη Μπαρδάνη σε στίχους που περιέχονται σε ένα απόσπασμα από το Γ’ Μέρος του ποιήματος όπου γεννιέται και εξελίσσεται ο έρωτας του Ερωτόκριτου με την Αρετούσα (Γροικήσετε τον έρωντα, Όσο στερεύγομαι, Ήντα δεν κάνει ο έρωντας, Ο όρκος της Αρετούσας, και κλείνοντας με το Θρήνο της Αρετούσας)

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα ακουστούν τραγούδια από το ευρύτερο ρεπερτόριο του δημιουργού (Το όχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ναι, Ποιο το χρώμα της αγάπης, Η γιορτή των ανέμων, Το ρόδι, Ανάθεμα σε έρωντα, Ασπρο κρίνο). Τιμητική παρουσία θα έχει η mezzo soprano Αλεξάνδρα Γκράβας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20.00, στον Προμαχώνα Αγίου Γεωργίου στην Παλιά Πόλη.

Τους Δέκα με Τόνο αποτελούν οι φωνές:

Αννα Βούη, Λία Κλούβα, Ζωή Κοκκαλά, Μάγια Παπαγεωργίου, Αποστόλης Κουμούλης, Μιχάλης Μαντικός, Βασίλης Μπακίρης, Τζων Ουίλσων

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Αντώνης Κυζούλης
Μαντολίνο: Βασίλης Δραμουντάνης

Βιολί: Κώστας Λώλος