Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Β ΕΛΜΕ για αποκατάσταση ζημιών σχολείων

καταστροφές Κω
καταστροφές κτηρίων από το σεισμό στη Κω

Κάλεσμα συμμετοχής , απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων της πόλης, που υπέστησαν ζημιές από τον τελευταίο σεισμό. Την διαμαρτυρία διοργανώνει η Β΄ΕΛΜΕ την Παρασκευή 16 Φλεβάρη στη Πλ. Ελευθερίας στις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωση του Ε.Κ. αναφέρονται τα παρακάτω:

ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ   12:00

Το Εργατικό Κέντρο Β Συγκροτήματος Δωδεκανήσου  στηρίζει την κινητοποίηση της Β ΕΛΜΕ Δωδ/σου. Καλεί όλους τους εργαζόμενους ,άνεργους,συνταξιουχους  ,νέους να στηρίξουν  το δίκαιο  αίτημα  των μαθητών και καθηγητών για την άμεση  αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολικών κτιρίων της πόλης.

Το αίτημα που εκφράζεται  μέσα από την κινητοποίηση της Παρασκευής  αφορά το σύνολο των λαϊκών νοικοκυριών που μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν στα σχολειά  από τον σεισμό του καλοκαιριού , ταλαιπωρούνται καθημερινά μετά την αναγκαστική συστέγαση  μαθητών και εκπαιδευτικών με λειτουργία απογευματινών τμημάτων.

Η καθυστέρηση της έναρξης  των ενεργειών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  είναι κομμάτι της πολιτικής που υποστηρίζουν και εφαρμόζουν τόσο στο χώρο της Παιδείας  όσο και σε όλο το φάσμα  της καθημερινής ζωής των εργαζομένων και βιοπαλαιστών.

Είναι συνέχεια  της πολιτικής των μνημονίων και των  επαναλαμβανομένων αξιολογήσεων.

Πολιτική που φέρνει  ανάπτυξη ,επιδοτήσεις, αυξανόμενα κέρδη για  τους μεγαλοεπιχειρηματίες .

Δραστική περικοπή δαπανών για την Παιδεία,δυσβάσταχτους φόρους,μείωση μισθών  και φτώχεια  για το λαό.

Ενώ υπάρχουν τα κονδύλια να ξεκινήσουν σήμερα οι αποκαταστάσεις  ,είναι αυτή η πολιτική που ορίζει άλλες προτεραιότητες  και την άμεση  διάθεση εκατομμυρίων ευρώ  στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και όχι φυσικά στα αυτονόητα ,επιτακτικά αιτήματα  των μαθητών ,των εκπαιδευτικών και των γονιών τους.

Το Εργατικό Κέντρο εκτιμά πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής και η όποια καθυστέρηση δημιουργεί τον κίνδυνο να συνεχίσει η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και λειτουργία και  την επόμενη σχολική χρονιά.

Δεν θα το επιτρέψουμε

Τώρα να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης  των σχολικών κτιρίων

Δώστε σήμερα τα χρήματα για την άμεση αποπεράτωση των εργασιών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ  12:ΟΟ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ