Απλήρωτοι οι λιμενεργάτες στα νησιά των Κυκλάδων

AQUA JEWEL

AQUA JEWELΟι Λιμενεργάτες στα Κυκλαδίτικα νησιά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την πληρωμή τους από την εταιρεία Seajets συμφερόντων κ. Ηλιόπουλου Μ. , για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο επιβατηγό- οχηματαγωγό  AQUA JEWEL.

Όπως λένε οι ίδιοι είναι αδιανόητο η εταιρεία να επιδοτείται με χρήματα του Ελληνικού λαού, για το δρομολόγιο του πλοίου AQUA JEWEL και οι λιμενεργάτες που δένουν και λύνουν τους κάβους του, όχι μόνο δεν πληρώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα (3-4 μήνες), αλλά πληρώνουν από το υστέρημά τους την εργοδοτική εισφορά του εργοδότη-εφοπλιστή, δεδομένου ότι πολλά λιμενεργατικά σωματεία λειτουργούν  ως εντολοδόχοι του ΕΦΚΑ με την υποχρέωση να εισπράττουν αυτά την εργοδοτική εισφορά και να την αποδίδουν στο Ασφαλιστικό Ταμείο.

Δηλαδή τις υποχρεώσεις του εφοπλιστή , τις πληρώνει ο απλήρωτος εργάτης.

Και βέβαια οι εφοπλιστές δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους, έχουν πάνω από 50 φοροαπαλλαγές, παίρνουν ζεστό χρήμα εκατομμυρίων ευρώ για να βάλουν δρομολόγια, αλλά φαίνεται ότι δεν τους φτάνουν αυτά, θέλουν κι άλλα…Η υπόθεση με το εφοπλιστικό κεφάλαιο στην Ελλάδα ξεπερνά τα όρια του σκανδάλου. Με βάση τους νόμους, οι εφοπλιστές έφτασαν να πληρώνουν λιγότερα απ’ ό,τι πληρώνουν οι ναυτεργάτες. Από την άλλη, χτίζουν συνεχώς νέα καράβια αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με μεροκάματα και ασφαλιστικές εισφορές θ’ ασχολούνται τώρα;;;;;;;;;

Να πως χτίζεται η ανάπτυξη για τους εφοπλιστές και τι θα περιμένουν κι οι εργάτες αν δεν αλλάξει ρότα η πολιτική με τους ίδιους στο τιμόνι.