Στηρίζει την πανροδιακή κινητοποίηση για την Υγεία στις 15 Δεκεμβρίου

Με δελτίο τύπου, η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου, στηρίζει την κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου από κοινού με σωματεία και φορείς, για την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου μας, δεν είναι μόνοι τους.

Το κάλεσμά τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 15/12/2023 ημέρα Παρασκευή 18:00 στην Πλατεία Κύπρου πρέπει να μας βρει όλους μαζί τους.

Στη δική τους δουλειά στηρίζεται η ίδια η προσδοκία του Ροδιακού λαού και των γύρω νησιών για την προστασία της υγείας του.

Έχοντας απέναντί τους την εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων στην Υγεία, συνεχίζουν και διεκδικούν όχι στενά για τους ίδιους λύσεις, αλλά κυρίως για να ανατραπεί η τραγική κατάσταση της λειτουργίας του νοσοκομείου της Ρόδου, για να υπάρχει ένα σύστημα Υγείας αντάξιο της δυνατότητας που δίνει η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνικής, ένα σύστημα Υγείας αντίστοιχο του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών, των σωματείων και των φορέων που έχουν επανειλημμένα προβάλει με κινητοποιήσεις στο νησί.

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των δημόσιων δομών υγείας, είτε μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), είτε μέσω της διάλυσης και του κλεισίματος κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.»