Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Ερωτήματα για τη συνεδρίαση λογοδοσίας

Ερώτημα για τη δημιουργία υβριδικού συστήματος παραγωγής ενέργειας στη Ρόδο, ισχύος έως και 40 MW και σε ποιες περιοχές πρόκειται να εγκαταστήσει ο επενδυτής τις ανεμογεννήτριες ή τα φωτοβολταϊκά, κατέθεσε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, για να συζητηθεί στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας στις 25/4/2024.

Οφείλει η Περιφέρεια να ενημερώσει συγκεκριμένα τον Ροδιακό λαό για αυτήν τη σοβαρή παρέμβαση στο περιβάλλον του νησιού, η οποία γίνεται στα πλαίσια της “πράσινης μετάβασης” , όπως δήλωσε η Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κα Σδούκου και προς επίτευξη των στόχων του προγράμματος «The Rhodes Co-Lab».

Το περιβάλλον της Ρόδου έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές εξ αιτίας της αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, αλλά η τοπική κοινωνία απέδειξε ότι θέλει να το προστατέψει και δεν πρόκειται να μείνει παρατηρητής σε όποια επενδυτικά σχέδια με «πράσινο φερετζέ» προχωρούν πίσω από τις πλάτες της.

Ένα δεύτερο ερώτημα που κατέθεσε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αφορά την αποκατάσταση της Αγιάς Κιουράς στη Λέρο, που αποτελεί στοιχείο της ιστορικής μνήμης της περιόδου 1967-74.

24/04/2024