Η Κυριακή είναι για μας και τα παιδιά μας-Δεν τους τη χαρίζουμε!

ιδιωτικοί υπάλληλοι

ιδιωτικοί υπάλληλοιΤο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 17 Δεκέμβρη και καλεί  τους εμποροϋπάλληλους με τη συμμετοχή τους να δώσουν απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να καταργήσουν την  Κυριακάτικη Αργία.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν τα εξής:

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

                        ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Η Κυριακή είναι για μας και τα παιδιά μας

Δεν τους τη χαρίζουμε!

Συμμετέχουμε όλοι

Οι μέρες που έρχονται είναι φωτιά για τους εμποροϋπαλλήλους στα καταστήματα, στις εμπορικές αλυσίδες, στα super market. Η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς,  κορυφώνεται κατά την περίοδο των εορτών. Η εντατικοποίηση στον κλάδο του εμπορίου χτυπάει κόκκινο με καθημερινές παραβιάσεις του ωραρίου, με κομμένα ρεπό, με πλήρη εφαρμογή της ελαστικοποίησης, με απλήρωτη εργασία, με ασταμάτητη εργασία χωρίς αργίες και ξεκούραση.

Οι εργοδοσίες μικρές και μεγάλες και οι λύκοι που ως σήμερα κρύβονταν πίσω από την ψεύτικη σημαία του καλού εργοδότη, επιχειρούν  ενιαία το χτύπημα της Κυριακής αργίας, το συνολικό ξεζούμισμα των εργαζόμενων κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Οι εμπορικές αλυσίδες σε κάθε κλάδο του εμπορίου, ξεσαλώνουν. Από τα καταστήματα στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους ως και τις συνοικίες, η εξάντληση και η εργοδοτική ασυδοσία κυριαρχούν.

Για την Κυριακή 17 Δεκέμβρη καλούμε τους συναδέλφους που βιώνουν στο πετσί τους την ασταμάτητη εργασία 7 μέρες την εβδομάδα, να μη φοβηθούν να καταγγείλουν στα σωματεία τους την εργοδοτική τρομοκρατία, να μην υποκύψουν σε αυτήν. Να οργανωθούν μαζικά στα σωματεία τους, να μπαίνουν και οι ίδιοι μπροστά σε ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοι μας στον Καρυπίδη που βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα στην εργασία δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες στα Γιάννενα, συντονισμένα την επίθεση της κρατικής καταστολής ύστερα από εντολή της διαδόχου εταιρείας «ΜΑRKET IN». Συνάδελφοι μας εμποροϋπάλληλοι, δέχτηκαν χημικά, πήγαν στο νοσοκομείο και μέσω αυτόφωρης διαδικασίας βρέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια. Αποτελεί σαφές δείγμα για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους αγώνες των εργαζόμενων και το απεργιακό δικαίωμα, μπροστά στους σχεδιασμούς που έχει για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Η υπεράσπιση της ζωής μας, της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που κρίθηκε αλλά διαρκής πάλη που βρίσκεται σταθερά μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.

Η ανάγκη αγωνιστικής απάντησης έρχεται μέσα από την ίδια την κατάσταση που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο . Μπροστά στις γιορτές εκτός από τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, 10 και 12 ώρες τη μέρα και για μέρες, πολλές φορές χωρίς διάλειμμα και χωρίς να πληρώνονται, έχουμε τις 3 Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, το «εορταστικό ωράριο» που καλούμαστε παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς να είμαστε μέσα στα καταστήματα μέχρι αργά το βράδυ και μεθοδεύεται και η κατάργηση της 2 Γενάρη ως μέρα Αργίας, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια.
Βιώνουμε στο πετσί μας την «δίκαιη ανάπτυξη» και τα «καλά αφεντικά» που τηρούν τα νόμιμα και αναγκάζονται να τα κάνουν όλα λόγω του ανταγωνισμού. 
Πατάνε πάνω στους νόμους αυτής της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων για να μας πείσουν ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε θυσίες.

Απαντάμε οργανωμένα μέσα από το σωματείο αγωνιστικά, μαχητικά, συλλογικά

Κυριακή 17/12 Απεργούμε για τη Νομική Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.