Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ-“Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα επιβάλουμε το δίκιο μας και θα ανατρέψουμε την κατάσταση.”

πορεία ΠΑΜΕ 14 Δεκέμβρη

πορεία ΠΑΜΕ 14 ΔεκέμβρηΗ Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, στο δελτίο τύπου για την απεργία της 14ης Δεκέμβρη, χαιρετίζει τους εργαζόμενους της Ρόδου και τονίζει ότι οι ίδιοι κανένας άλλος δεν θα ανακόψει την επίθεση που δέχονται, παρά μόνο οι ίδιοι. “Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα επιβάλουμε το δίκιο μας και θα ανατρέψουμε την κατάσταση. Κανένας άλλος δεν μπορεί.”

Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει:

Δελτίο τύπου

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους  εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους, που έστειλαν μήνυμα αντίστασης στη χθεσινή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και στη Ρόδο.

Κανένας εργαζόμενος, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος, εκτός από τους ίδιους. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα επιβάλουμε το δίκιο μας και θα ανατρέψουμε την κατάσταση. Κανένας άλλος δεν μπορεί.

Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα. Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη
  • Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που καταργήθηκαν. Να μην καταργηθεί αυτό το καθεστώς στα υπόλοιπα νησιά. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, νερό, τηλέφωνο, ΔΕΗ, στην υγεία και στη παιδεία.
  • Μαζικές προσλήψεις στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Ρόδου.

Δε θα συγχωρήσουμε τα κόμματα της πλουτοκρατίας για την υποταγή τους στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που κάνουν πυριτιδαποθήκη τη περιοχή μας. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Ρόδος 15/12/2017