Αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, έδωσαν εργαζόμενοι, φοιτητές, ΕΒΕ και συνταξιούχοι στη Ρόδο

πορεία του ΠΑΜΕ Ρόδος

Απορεία του ΠΑΜΕ Ρόδοςγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στη Ρόδο έδωσαν εργαζόμενοι,  φοιτητές και συνταξιούχοι στη Ρόδο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για αντεπίθεση τώρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κύπρου, μίλησε ο  Τάσος Γιουρούκογλου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου. Την απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτισαν επίσης ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου ΜΙΡΑ ΜΑΡΕ, εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της Ομάδας Γυναικών Ρόδου και της ΠΑΣΕΒΕ.

Στην ομιλία του ο Τάσος Γιουρούκογλου ανάμεσα στα άλλα, τόνισε τα παρακάτω:

“Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι αποφασισμένοι να επιφέρουν νέο χτύπημα στις ΣΣΕ και στις εργασιακές σχέσεις. Με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όχι μόνο στους γιατρούς αλλά σε όλους τους κλάδους  η κυβέρνηση μας οδηγεί να δουλεύουμε ως και 13 ώρες την ημέρα!!! Να παίρνουμε ρεπό ανά 15 ημέρες!!! Να γίνουμε εργασιακά ζόμπι. Και έχει το θράσος και τη κυνικότητα η κυβέρνηση να προπαγανδίζει ότι καταργεί την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τις υπερωρίες και τα ωράρια στους χώρους δουλειάς. Ότι προστατεύει την εργασία.

Έχει το θράσος να τα λέει όλα αυτά η κυβέρνηση όταν οι καταγγελίες των συνδικάτων για αναγκαστικές και απλήρωτες υπερωρίες στα Σούπερ Μάρκετ, στον Τουρισμό, στις Τράπεζες, στα τηλεφωνικά κέντρα πληθαίνουν. Όταν η εντατικοποίηση στα Νοσοκομεία τσακίζει κόκκαλα. Όταν τις καταγγελίες των συνδικάτων τις σφυρίζει το Υπ. Εργασίας κατευθείαν στα αφεντικά και «ω του θαύματος» τις ημέρες των ελέγχων του ΣΕΠΕ οι χώροι δουλειάς να αδειάζουν.. καταλαβαίνουμε πολύ καλά γιατί τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι Σουπερ Μαρκετάδες και όλα τα άλλα τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα. όχι μόνο τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση αλλά τα θέλουν όλα. Θέλουν και άλλες θυσίες από τους εργαζόμενους...”

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και νεολαία να δυναμώσουν την οργάνωση και τον αγώνα:

“Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας επιδιώκουν με τα συνθήματα της γεωστρατηγικής  αναβάθμισης και της καπιταλιστικής ανάπτυξης να χειραγωγήσουν τον ελληνικό λαό.

Να καλλιεργήσουν ψεύτικες προσδοκίες και αυταπάτες, ότι μπορεί να δει ο λαός μας άσπρη μέρα μέσα στη μαυρίλα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης.

Σήμερα όμως υπάρχουν ακόμα περισσότερες αποδείξεις για να καταλάβει και ο πιο δύσπιστος που το πάνε.

Η ανάπτυξή τους έρχεται ήδη στο έδαφος και στα αρνητικά για το λαό αποτελέσματα της μεγάλης αντιλαϊκής επίθεσης και όλων των μέτρων που θα παραμένουν ακριβώς για να δυναμώνουν την εκμετάλλευση και τις επόμενες δεκαετίες. Δεν είναι τυχαίο ότι η συζήτηση για τη μετά μνημόνιο εποχή αφορά ακριβώς αυτό. Την επέκταση και το βάθεμα των αντιλαϊκών πολιτικών.

Τους απαντάμε όμως. Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε οργάνωση και αγώνα.

Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης της 3ης αξιολόγησης.

Για να μην υπάρξουν νέες θυσίες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων ώστε να αβγατίζουν τα κέρδη τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Για να δυναμώσει η πάλη με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς και τους κλάδους. Να ζωντανέψουν τα συνδικάτα. Να μπουν χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι στην πάλη μέσα από μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες, από γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς.

Για να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ της πόλης που θα ορθώσουν το ανάστημα τους στην αντιλαϊκή πολιτική. Που με την πάλη της θα ανοίξει το δρόμο για να διεκδικήσουμε όσα μας στερεί η αντιλαϊκή πολιτική. Για να διεκδικήσουμε όσα είναι απαραίτητα για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας. Για να διεκδικήσουμε τις απώλειες που έχουμε υποστεί όλη αυτή την περίοδο των θυσιών και της κρίσης.

Για να ανοίξει τελικά ο δρόμος των κατακτήσεων που εγκαινίασε η μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση πριν 100χρόνια και η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.”