Στις λάσπες της ανάπτυξης για το κεφάλαιο, πνίγουν τις λαϊκές ανάγκες

πλημμύρες ανάπτυξη

πλημμύρες ανάπτυξηΟι δύο όψεις της «δίκαιης ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητα του σάπιου συστήματος, που συνθλίβει δικαιώματα και τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

  • Από τη μια, υποδομές, προνόμια και κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να αναδειχτεί η χώρα σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο. Και από την άλλη, παντελής έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, απ’ όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, την περιφερειακή και την Τοπική Διοίκηση, που την πληρώνει ο λαός με νεκρούς και καταστροφές στην περιουσία του.
  • Από τη μια, μέτρα που τσακίζουν δικαιώματα και το λαϊκό εισόδημα, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Και από την άλλη, φτώχεια και εκμετάλλευση για τα λαϊκά στρώματα, αλλά και κοροϊδία με το «κοινωνικό μέρισμα», που προέρχεται από το ματωμένο πλεόνασμα.
  • Από τη μια, χειροφιλήματα στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ, μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, για να στηριχτεί το «όραμα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Και από την άλλη, μεγαλύτεροι κίνδυνοι για το λαό από την ιμπεριαλιστική εμπλοκή, προσφυγιά και πόλεμοι στη γειτονιά μας.

Από το πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου “Ρ”