Κινητοποιήσεις στο Βόρειο Αιγαίο για τον ΦΠΑ

κινητοποιήσεις στη Σάμο για ΦΠΑ

κινητοποιήσεις στη Σάμο για ΦΠΑΚινητοποιήσεις στο Βόρειο Αιγαίο για τον ΦΠΑ

Στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία

Στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Νοέμβρη και συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Σάμου ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Η στάση εργασίας εκείνη την ημέρα θα γίνει από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., με συγκεντρώσεις στη Σάμο στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στην Ικαρία στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

Το ΕΚΣ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά θα δώσει άλλο ένα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα μαζί με τα υπόλοιπα χαράτσια και τη φοροληστεία που καταβαραθρώνουν το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από κοινού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ψήφισαν το 3ο μνημόνιο στο οποίο περιλαμβανόταν η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, ενώ σήμερα εξαπατούν και παραπλανούν το λαό, οι ίδιοι και οι εκπρόσωποί τους, με το να λένε ότι είναι αντίθετοι σε αυτό που χθες ψήφισαν!

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή τον νέο αντιλαϊκό Κρατικό Προϋπολογισμό στον οποίο τον έχει συμπεριλάβει στα έσοδα μαζί με μια σειρά άλλα αντιλαϊκά μέτρα μπροστά και στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.

Η αναβολή ενός χρόνου που δόθηκε λόγω της προσφυγικής κρίσης ήταν κοροϊδία και προσχηματική. Όσοι την επικαλέστηκαν ή την επικαλούνται απλά κοροϊδεύουν το λαό και απαράδεκτα θέλουν να “εξαργυρώσουν” τον πόλεμο, τη δυστυχία και τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας και στη χώρα, με ψίχουλα που θα παραχωρηθούν στους νησιώτες.

Είναι, αν μη τι άλλο, εμπαιγμός το επιχείρημα που επικαλούνται τα Επιμελητήρια, δήμοι, Περιφέρεια, δημοτικές παρατάξεις και κόμματα ότι δεν πρέπει να καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ γιατί η κατάργησή του δεν θα επιφέρει τα ανάλογα έσοδα στο κράτος! Δηλαδή εάν απέφερε τα προσδοκώμενα έσοδα τότε καλά κάνουν και τον καταργούν; Και όλα τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που αποφέρουν έσοδα, καλά κάνουν και υπάρχουν; Αυτό το επιχείρημα οδηγεί στην αποδοχή από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της αντιλαϊκής πολιτικής για να μην αναπτύξουν αγώνες για την κατάργησή της.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εμπορικών συλλόγων και μαζικών φορέων στα νησιά μας καλώντας τους να προβληματιστούν και να βγάλουν συμπεράσματα απ’ όλα αυτά, δυναμώνοντας τους αγώνες προς όφελός τους και γυρίζοντας την πλάτη σε όλους αυτούς που στηρίζουν αυτή την πολιτική και τώρα το “παίζουν” φίλοι τους.

Τους καλούμε να παλέψουμε από κοινού και να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ, στη φοροληστεία και στα νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα.

Ο αγώνας για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά μας για να είναι αποτελεσματικός είναι ανάγκη να είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Με τη διεκδίκηση κατάργησης όλων των αντιλαϊκών και αντεργατικών νόμων που καταδικάζουν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς εμπόρους και τους μικρομεσαίους αγρότες. Με τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

  • Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ – Όχι στη φοροληστεία του λαού.
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Να διευρυνθεί ο μειωμένος ΦΠΑ για όλα τα νησιά.
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών, να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Προετοιμάζουμε τις δυνάμεις για ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της δράσης μας με πανελλαδική πανεργατική απεργία το επόμενο διάστημα».

Πηγή:902.gr