Η κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση του σταθερού και ημερήσιου χρόνου εργασίας

ΠΑΜΕ

Η Κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση του σταθερού και ημερήσιου χρόνου εργασίας και την πλήρη ευελιξία των εργασιακών σχέσεων (διευθέτηση κλπ.) με το νομοσχέδιο για την Υγεία, που κατέθεσε χθες με την μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή.

Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει επικίνδυνη την εξέλιξη αυτή καταγγέλλοντας ότι το νομοσχέδιο αφορά όχι μόνο τους γιατρούς αλλά συνολικά τους εργαζόμενους.

Στο δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ αναφέρονται:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ίδια ώρα που ο  Πρωθυπουργός δηλώνει στο twitter δήθεν μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ελέγχους, η κυβέρνηση φέρνει σήμερα με την μορφή του κατεπείγοντος σαν τον κλέφτη νομοσχέδιο για να μην πάρουν χαμπάρι οι γιατροί, οι εργαζόμενοι μια μεγάλη ανατροπή κατά απαίτηση του ΣΕΒ και της ΕΕ. Την κατάργηση του σταθερού και ημερήσιου χρόνου εργασίας και την πλήρη ευελιξία των εργασιακών σχέσεων (διευθέτηση κλπ.).

Η Κυβέρνηση προκαλεί

Το νομοσχέδιο αφορά όχι μόνο τους γιατρούς αλλά συνολικά τους εργαζόμενους. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.  Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να επιχειρήσουν να φέρουν και το χτύπημα της απεργίας, της συλλογικής δράσης και οργάνωσης, το πετσόκομμα των επιδομάτων και των κοινωνικών παροχών. Γι’ αυτό να είμαστε σε ετοιμότητα.

Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο στην ΕΕ, στη Γερμανία όπου και εκεί το ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και η ευελιξία ξεκίνησαν από τους γιατρούς και επεκτάθηκαν παντού.

Πρέπει να πάρει απάντηση η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία των Γιατρών, την στάση εργασίας στις 8 Νοέμβρη και την Συγκέντρωση στις 12 στο Υπουργείο Υγείας και την 24ωρη Απεργία τη Μέρα Ψήφισης του Νομοσχεδίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις 9 Νοέμβρη να πάρουν μαζικά μέρος στα Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα.