Η πλειοψηφία του λαού αδυνατεί να πληρώσει δάνεια και φόρους

αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς

«Η πλειοψηφία του λαού αδυνατεί να πληρώσει δάνεια και φόρους», επισήμανε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ και κυβέρνηση στην αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου συμφώνησαν για μία ακόμη κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, ρευστοποιώντας τα κόκκινα δάνεια για να δοθούν νέα σε βιώσιμες, δηλαδή μεγάλες, επιχειρήσεις εξαφανίζοντας αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις από την αγορά.

Ήδη κατάσχονται χιλιάδες τραπεζικοί λογαριασμοί μισθοσυντήρητων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, επισπεύδονται χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών ή η πώληση δανείων στα κοράκια των χρηματοκερδοσκοπικών funds. Ουσιαστικά καμία προστασία δεν προβλέπεται ούτε καν για την πρώτη κατοικία, το μισθό και τη σύνταξη. Η κλοπή της λαϊκής περιουσίας είναι τεράστια. Οι λαϊκές κινητοποιήσεις με αίτημα νομοθέτηση τώρα της απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας και της κατάσχεσης μισθού και σύνταξης, διαγραφή τόκων και πάγωμα δανείων να δυναμώσουν με σύνθημα:

“Κάτω τα χέρια από το σπίτι και τον ιδρώτα του λαού”».