Τη δρομολόγηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο ζήτησε ο Τάκης Πότσος στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΤΑΚΗΣ ΠΟΤΣΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

ΤΑΚΗΣ ΠΟΤΣΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημεία της παρέμβασης του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου 2017

  • Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όλο το Σώμα αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι για το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας, που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκης Πότσος, υπάρχει αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί μελέτη η οποία υπάρχει από το 2015 στο Υπουργείο Υποδομών και καταγράφει τα επικίνδυνα σημεία των δρόμων και στη περιοχή μας, ώστε να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις. Άμεσα πρέπει να δρομολογηθούν ολοκληρωμένες μελέτες παρέμβασης στο οδικό δίκτυο όλου του νησιού και όχι μπαλώματα και μικροδιορθώσεις που ουσιαστικά δεν λύνουν το πρόβλημα.

Το γεγονός ότι στη Ρόδο θρηνούμε συνεχώς θύματα από τροχαία, δεν είναι τυχαίο και ανάμεσα στις αιτίες είναι η κακή κατάσταση των δρόμων, η ανυπαρξία έργων για τη συντήρησή τους, η κακή κατασκευή κ.α. Επίσης οι υπάρχουσες υποδομές στο οδικό δίκτυο, όχι μόνο τους επισκέπτες του νησιού που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια το χρόνο δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσουν, αλλά ούτε και τον ντόπιο πληθυσμό.

  • Επίσης για το θέμα των τελών που επιβάλλει ο Δήμος στους δημότες, είναι ήδη ασήκωτα για τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειας, ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα όπου οι εργαζόμενοι στο τουρισμό-επισιτισμό, όπως και όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι είναι άνεργοι και δεν μπορούν ούτε την επιβίωσή τους να εξασφαλίσουν με το επίδομα των 360 ευρώ που παίρνουν. Ο Δήμος πρέπει να πάρει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης αυτών των οικογενειών και δεν φτάνει μόνο να μην αυξήσει για το 2018 τα ανταποδοτικά τέλη.
  • Στο ζήτημα των παραλιών που τέθηκε από τη δημοτική αρχή για να παρθούν έγκαιρα μέτρα, η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι αυτά είναι στην κατεύθυνση της διαχείρισης της κατάστασης, που έχει ήδη διαμορφωθεί από την κεντρική πολιτική του κράτους. Οι εξελίξεις στις παραλίες της Ρόδου, δεν είναι μόνο τοπικό ζήτημα, αλλά συνδέεται με την γενικότερη πολιτική που στηρίζει και προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, την παράδοση των κερδοφόρων φιλέτων στους επιχειρηματικούς ομίλους ντόπιους και ξένους, γι’ αυτό εξάλλου εφαρμόζεται η ίδια πολιτική και έχουμε τα ίδια αποτελέσματα σ’ όλες τις παραλίες της Ελλάδας.

Χρειάζεται σύγκρουση με αυτή τη πολιτική που γεννά,  είναι υπεύθυνη για κάθε πρόβλημα που βιώνει στη καθημερινή του ζωή ο εργαζόμενος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, γενικότερα οι λαϊκές οικογένειες. Γι’ αυτό και είναι δική τους  υπόθεση η πίεση, η διεκδίκηση με βάση τις δικές τους ανάγκες μέχρι να πάρουν  την κατάσταση στα δικά τους χέρια.

Ρόδος 17/10/2017