Σε εξέλιξη η κινητοποίηση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για σίτιση, στέγαση, δωρεάν Παιδεία για όλους

Από κινητοποίηση το 2016

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κινητοποίηση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που αντιδρούν στον αποκλεισμό δεκάδων φοιτητών από τη φοιτητική εστία, ενώ εκατοντάδες είναι αυτοί που μένουν εκτός σίτισης.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) κατέθεσε πρόταση στα Φοιτητικά Συμβούλια , για κινητοποιήσεις και διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που αναγκάζουν παιδιά να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, γιατί οι οικογένειές τους αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα.

Η πρόταση και το πλαίσιο διεκδίκησης υπερψηφίστηκε στα Φοιτητικά Συμβούλια του Παιδαγωγικού Τμήματος και του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, τα οποία αποφάσισαν να κάνουν συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη Πρυτανεία και στη Περιφέρεια.

Οι φοιτητές τονίζουν στο πλαίσιο πάλης τους, τα εξής:

“Με το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς εμφανίστηκαν και τα πρώτα προβλήματα. Σε σύνολο 250αιτήσεων φοιτητών για στέγαση, δωμάτια πήραν μόλις 150. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην σίτιση με εκατοντάδες συναδέλφους μας να μένουν εκτός , και να πληρώνουν για να φάνε

Τα προβλήματα αυτά ωθούν δεκάδες φοιτητές σε όλο το Αιγαίο να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους την ίδια στιγμή που το Πανεπιστήμιο πανηγυρίζει που μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα του World University Rankings.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει στις ίδιες ράγες με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την ίδια τακτική του “βαφτίζω το κρέας ψάρι” και στην Παιδεία, υποτιμώντας τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών της, που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες από την πολιτική της. Κοινή τους βάση οι κατευθύνσεις της ΕΕ και η στρατηγική του κεφαλαίου για την πιο αποτελεσματική σύνδεση της Παιδείας με την κερδοφορία των μονοπωλίων. Της πολιτικές αυτές εξυπηρετεί  και η διοίκηση του πανεπιστημίου που εξυπηρετεί αδιαμαρτύρητα τα όσα οι προηγούμενοι αποφασίζουν. Οι φοιτητές με τους συλλόγους μας, πρέπει να δώσουμε δυναμική και ηχηρή απάντηση ξέρουμε ποιοι είναι απέναντί μας.

Ξέρουμε καλά ποιοι είναι και τι συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι έδωσαν το δικαίωμα να διαχειρίζεται την σίτιση ιδιώτης και πέραν των ελάχιστών της λίστας οι υπόλοιποι είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε 2,50€ καθημερινά.

Η δύναμη για να κερδίσουμε όσο μας αξίζουν και μας αναλογούν είναι στα χέρια μας και πρέπει να παλέψουμε για να τα κερδίσουμε. Άλλωστε όλα αυτά που στερούμαστε είναι πράγματα τα οποία οι γονείς μας έχουν πληρώσει μέσα από τους φόρους τους πολλές φορές, και τα οποία πήραν από τα ελληνικά πανεπιστήμια όλες οι κυβερνήσεις το προηγούμενο διάστημα για να ελαφρύνουν το περιβόητο χρέος το οποίο όμως καμία λαϊκή οικογένεια δεν δημιούργησε και δεν ευθύνεται για αυτό.

Απαιτούμε:  

  • Δημοσιά δωρεάν παιδεία για όλους.
  •  Δημόσιες και δωρεάν εστίες για όλους τους φοιτητές.
  • Να ανεγερθούν τώρα νέες εστίες με την ευθύνη του κράτους.
  • Ενοικίαση ξενοδοχείων για την κάλυψη όλων των αιτήσεων στέγασης.
  • Δωρεάν σίτιση και ποιοτικό φαγητό για όλους τους φοιτητές.
  • Ούτε 1 ευρώ για σίτιση, στέγαση, βιβλία, μεταφορές.

 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/10/17 ΣΤΙΣ 11:00πμ

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.”