Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την καλλιέργεια της κάνναβης

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ “ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ” ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ- ΚΝΕ

H κυβέρνηση ανοίγει συστηματικά το θέμα νομιμοποίησης της κάνναβης, αυτή τη φορά με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, την Παρασκευή σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου υποστήριξε ότι: «Η κάνναβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει αποποινικοποιηθεί, που σημαίνει ότι η ιδιόχρηση θα μπορεί είναι ελεγχόμενη και να έχει πληρώσει κάποιος το παράβολο του για να την κάνει», επαναφέροντας την πρόταση του Γ. Παπανδρέου να καλλιεργούμε κάνναβη στα μπαλκόνια. Ο Γ. Τσιρώνης τάχθηκε ακόμα υπέρ των χώρων ελεγχόμενης χρήσης και είπε ότι: «Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ότι λόγω του κλίματος και είναι κάπως ξερικό αυτό το φυτό μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη παραγωγή».

Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του Γ. Τσιρώνη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Οι απόψεις υπουργού της κυβέρνησης περί καλλιέργειας κάνναβης για ατομική χρήση, όχι μόνο είναι επικίνδυνες, αλλά και αποδεικνύουν ότι η νομιμοποίηση της λεγόμενης ιατρικής κάνναβης είναι ο δούρειος ίππος για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, που επειδή φοβούνται να το ομολογήσουν το μεθοδεύουν δια της πλαγίας οδού. Η άποψη ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί η μάστιγα των ναρκωτικών είναι τουλάχιστον ανεύθυνη, όταν στις χώρες που έχουν υπάρξει τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις τα ποσοστά έχουν εκτοξευθεί, ενώ η Ελλάδα – παρά τη συνεχή αύξηση τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης και της όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων – διατηρεί από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη στη χρήση ναρκωτικών.

Να τη χαίρονται τη δήθεν “αριστερή” ατζέντα τους, που είναι τόσο «αριστερή» όσο ο Γιώργος Παπανδρέου, που πρωτοδιατύπωσε τέτοιες απόψεις ή η κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) που πρωτοέφερε νομοσχέδιο νομιμοποίησης της χρήσης ναρκωτικών και το μάζεψε άρον – άρον κάτω από τις αντιδράσεις που υπήρξαν».