“Μία εικόνα,τρία ερωτήματα” ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥ

ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

ΡΕΔΥΕ ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ“Μία εικόνα, τρία ερωτήματα” είναι η νέα πρωτοβουλία δράσης καλλιτεχνικής-πνευματικής δημιουργίας της ΕΕΔΥΕ, για τη σχολική περίοδο Σεπτέμβρης 2017-Ιούνης 2018 και απευθύνεται σε  όλα τα σχολεία (δημοτικά – γυμνάσια – λύκεια) της χώρας .

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης, υιοθέτησε αυτή τη πρωτοβουλία, συμβάλλοντας στην  ευαισθητοποίηση και ανάπτυξη προβληματισμού σχετικά με τις αιτίες που δυναστεύουν την ανθρωπότητα και τη ζωή μας, αλλά και τη δυνατότητα εναντίωσης στους πολέμους και σε κάθε ελληνική συμμετοχή σε αυτούς. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης σε πρόσφατη συνεδρίαση της γραμματείας της, υιοθέτησε τη νέα πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Υφεση και Ειρήνη) “Μια εικόνα,τρία ερωτήματα”:

Γιατί γίνονται οι πόλεμοι ;

Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους ;

Γιατί «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’  αφέντη το φαϊ ;

Η ιδέα της νέας πρωτοβουλίας βασίζεται σε μια χαρακτηριστική φωτογραφία παιδιού από εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής και συνοδεύεται από τα προαναφερόμενα ερωτήματα.

Η χρονική διάρκεια της συμμετοχής των μαθητών  εκτείνεται σε όλη τη σχολική περίοδο 2017-2018, ώστε να διευκολύνεται η συμμετοχή των μαθητών, παράλληλα προς την όλη δραστηριότητα των σχολείων.

Οι μαθητές των σχολείων μπορούν να συμμετάσχουν με κάθε μορφή έκφρασης – καλλιτεχνικής δημιουργίας (βίντεο, μουσική, ποιήματα, πεζά κείμενα, ζωγραφιές, γκράφιτι κλπ.) είτε ατομικά, είτε ομαδικά.

Τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης σε συνεννόηση με τα σχολεία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ και της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης προς τους εκπαιδευτικούς, γονείς εκφράζεται η προσδοκία θετικής ανταπόκρισης και συμμετοχής στην πρωτοβουλία αυτή καθώς και οι πιο θερμές ευχές για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Ρόδος 10-10-2017

Afisa_TRIA_ERWTHMATA_final