Αγωνιστικό μήνυμα από τη συγκέντρωση συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου

ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Αγωνιστικό μήνυμα έστειλαν και οι συνταξιούχοι ΙΚΑ της Ρόδου, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σε καφετέρια της πόλης, στα πλαίσια του Πανελλαδικού 10ήμερου κινητοποιήσεων όλων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της χώρας, ενάντια στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης κατά των συνταξιούχων.

Όπως μας είπε η πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, κυρία Φαρμακίδου Γεωργία, η συγκέντρωση ήταν μαζική, έγινε ουσιαστικός διάλογος με τα μέλη και όλοι έδειξαν αγωνιστική διάθεση να διεκδικήσουν αποκατάσταση των συντάξεων και ό,τι άλλο τους έχει αφαιρεθεί, επισφραγίζοντας τον αγωνιστικό  απολογισμό και τη δράση του Διοικητικού Συμβουλίου με ένα θερμό χειροκρότημα.

Στην ομιλία της η Πρόεδρος του Σωματείου ανάμεσα στα άλλα είπε:

“Η κυβέρνηση των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ  βάζει σε εφαρμογή  τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς,  παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργηση του, των οικογενειακών επιδομάτων.

Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.

Ακολουθούν : Ο αυτόματος κόφτης, η φοροληστεία,  αλλά και  νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά –  αντισυνταξιουχικά μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

Διεκδικούμε  τις συντάξιμες αποδοχές μας.  Την 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων- εφάπαξ- μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματα μας στην υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί  στο ακέραιο γιατί  σε  όλη μας την ζωή τα πληρώσαμε. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντιλαϊκών – φορομπηχτικών νόμων. Τις θανατηφόρες διατάξεις περί χηρείας. Επιστροφή στο ακέραιο των παράνομα παρακρατηθέντων για την υγεία. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδηση μας καμία περικοπή.

Απορρίπτουμε την φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στον δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Καταγγέλλουμε το απύθμενο θράσος της ότι μας κάνει χάρη και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που θα μας κόψει πάνω στις πετσοκομμένες συντάξεις μας ακόμη 18% με τη «προσωπική διαφορά» και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων.

Δεν υιοθετούμε και δεν δίνουμε άλλοθι στις  αποπροσανατολιστικές της,  τακτικές.  Αφού η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μας φάει και το υπόλοιπο καρβέλι κατά τη προσφιλή της πρακτική, πετάει λίγα ψίχουλα στο τραπέζι που και αυτά τα είχε αφαιρέσει από εμάς (όπως την παρακράτηση για την υγεία), με τη συνδρομή και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η είδηση δεν είναι τα ψίχουλα αλλά το υπόλοιπο του καρβελιού που ετοιμάζεται να μας πάρει. Το αίτημα μας είναι να καταργηθεί κάθε κράτηση για την υγεία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.

Δίνουμε  όλοι μαζί την μάχη. Είμαστε και μένουμε  στον δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση για να προασπίσουμε την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας, της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, τον φόβο.

Στη λογική «δεν γίνεται τίποτα όλοι ίδιοι είναι».

Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματα τους μέσα από τα δικαστήρια θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία και απαλλάσσουν την κυβέρνηση και ψαρεύοντας σε θολά νερά.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα συμμετέχοντας στην πανελλαδική δράση των  Συνταξιουχικών οργανώσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται.”

Το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ρόδου, όπως μας είπε η Πρόεδρος, με τις παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις του μέχρι σήμερα μετρά κατακτήσεις, όπως είναι η απαλλαγή των συνταξιούχων από πληρωμή κάποιων ιατρικών εξετάσεων στο Νοσοκομείο της Ρόδου, κάποια εισιτήρια έχουν καταργηθεί, απαλλάχθηκαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι από τέλη ΕΡΤ και ΥΚΩ της ΔΕΗ. Επίσης έκαναν παρέμβαση στο Δήμαρχο για απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη των χαμηλοσυνταξιούχων, ο οποίος υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα.

Οι συνταξιούχοι δεν επαναπαύονται , είναι σε επιφυλακή και αγωνιστική ετοιμότητα.