Συνέλευση σήμερα στο Δήμο για την αξιολόγηση

 

Συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα στις 1:00 μ.μ. οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ρόδου με θέμα την αξιολόγηση. Θα μιλήσει εκ μέρους της ΠΟΕ ΟΤΑ η Παπαδοπούλου Μαρία, μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Τη σημαία της “αξιολόγησης” των δημοσίων υπηρεσιών και των εργαζομένων σ’ αυτό, τη σήκωσε πρώτη η προηγούμενη κυβέρνηση και παρά τη σύγχυση που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα “ναι” μεν στην αξιολόγηση, αλλά όχι σ’ αυτήν τη “κακιά” του Μητσοτάκη, την εφαρμόζει ως κυβέρνηση με εκβιασμούς και απειλές.

Το γιατί είναι απλό: Γιατί οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι κατεύθυνση της ΕΕ και απαίτηση του ΣΕΒ, ο οποίος ζητά (με δελτίο του ήδη από το Μάη του 2016) να απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι.

Αυτός ο στόχος αισιοδοξούν ότι θα επιτευχθεί από τον καθορισμό νέων οργανογραμμάτων (είναι σε εξέλιξη και θα φέρουν συγχωνεύσεις, καταργήσεις υπηρεσιών) και από τις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο (εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, ιδιωτικοποιήσεις, είσοδος και επέκταση των εργολάβων στις δημόσιες υπηρεσίες κ.ά.).

Αυτό εννοούν όταν λένε «μικρότερο κράτος» και ακριβώς αυτό φωτογραφίζουν οι προβλέψεις των κρατικών προϋπολογισμών μέχρι το 2019, όπου οι μισθολογικές δαπάνες είναι μειωμένες κατά 2,5 δισ. ευρώ.

Η αξιολόγηση στοχεύει πέρα από την υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής του κράτους απέναντι στο λαό,στοχεύει  και στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, γενικότερα επιδιώκουν να συρρικνωθούν οι υπάρχουσες κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες.
Με τη λεγόμενη “αξιολόγηση” στοχεύουν στην παράδοση ολόκληρων τομέων και υπηρεσιών σε ιδιώτες, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Όπως τονίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: “Η αξιολόγηση” δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών».

Όλοι στον αγώνα

Η καθολική συμμετοχή στον αγώνα, με όλες τις μορφές της μαζικής πάλης και με την “αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης” είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ακύρωση στην πράξη της τροπολογίας Γεροβασίλη.