Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου:Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ του Ν.Δωδ/σου

μαθητές στη τάξη

Ανακοίνωση για την κατάργηση 13 τμημάτων στα ΕΠΑΛ του Ν.Δωδεκανήσου εξέδωσε η Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και ζητά να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ του Ν.Δωδεκανήσου.

Στην ανακοίνωση της Α΄ΕΛΜΕ , αναφέρονται τα εξής:

“13 τμήματα στα ΕΠΑΛ του Ν. Δωδ/σου καταργούνται άμεσα, ενώ 34 θα λειτουργήσουν μόνο για το σχολικό έτος 2017-18. Να υπενθυμίσουμε πως τα σχολεία που καταργούνται άμεσα, τα 13 τμήματα βρίσκονται στη Ρόδο την Αρχάγγελο αλλά και στα νησιά Κάρπαθο, Πάτμο, Κώ. Ακόμη από τα 13 τμήματα που καταργούνται άμεσα, τα 12 είναι της Γ’ τάξης και το άλλο τμήμα είναι της Β΄ τάξης. Άρα, αρκετοί μαθητές θα είναι υποψήφιοι για τις πανελλήνιες χωρίς να μπορούν να κάνουν χρήση του συνταγματικού τους δικαιώματος να επιλέγουν τους τομείς και ειδικότητες που τους ενδιαφέρουν. Ακόμη τι θα γίνει με τα εργαστήρια και το μηχανολογικό εξοπλισμό των ΕΠΑΛ όπου η πολιτεία έχει επενδύσει πολλά χρηματικά κονδύλια;
Ζητάμε να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ του Ν.Δωδ/σου λόγω και της ιδιαιτερότητας- νησιωτικότητας που παρουσιάζει ο νομός μας. Καλούμε τους βουλευτές, τον υπουργό, τα κόμματα και όλους τους φορείς να πάρουν θέση στο πρόβλημα που προέκυψε.”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ          ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΑΦΗΣ