Σωματεία Τουρισμού: Κινητοποίηση για μέτρα στήριξης των ανέργων

ΟΑΕΔ
ΟΑΕΔ
Σημαντική για όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό, που σε ένα μήνα περίπου, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θεωρείται η κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, στον Άλιμο.
Την κινητοποίηση οργανώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής την Τρίτη 26/9 στις 2 μ.μ., διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, το κλαδικό Συνδικάτο , την ίδια ώρα που θα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Την πρωτοβουλία του Συνδικάτου στηρίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού του ΠΑΜΕ και καλεί τα σωματεία του κλάδου να αναλάβουν το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες με επίκεντρο τα αιτήματα για την προστασία των ανέργων.

Αντιπροσωπείες από κλαδικά και επιχειρησιακά Σωματεία της Κέρκυρας, της Ρόδου και άλλων περιοχών θα πλαισιώσουν την κινητοποίηση ενώ οργανώνονται και κατά τόπους κινητοποιήσεις στην επαρχία.

Η…δίκαιη ανάπτυξη δεν …τρώγεται!

Όπως τονίζει, οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για «κοινωνική δικαιοσύνη» και «ανακούφιση» δεν μπορούν να κρύψουν τον εφιαλτικό χειμώνα που περιμένει τους άνεργους και τους απλήρωτους εργάτες. Χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στον κλάδο, που πετιούνται αυτή την περίοδο στην ανεργία, λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μόλις για τρεις μήνες κάθε χρόνο. Στο «ψαλίδισμα» της διάρκειας επιδότησης που έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις, προστίθεται το πρόβλημα των πολύμηνων καθυστερήσεων στην έκδοση του επιδόματος από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ .

Θυμίζουμε ότι την περυσινή χρονιά, παρατηρήθηκαν πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή ακόμα και αυτού του τρίμηνου επιδόματος, οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες εποχικών εργαζομένων στην απόγνωση. Ουρές παρατηρήθηκαν και μετά την έναρξη πληρωμής των επιδομάτων κατά τη διάρκεια της “παρουσίας”.