Το Εργατικό Κέντρο Β.Συγκ/τος Δωδ/σου καλεί την εργατική τάξη να δώσει άμεσα μαχητική απάντηση

ΕΚΒΣΔ

Απόφαση για κήρυξη απεργίας στις 8 Νοέμβρη, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πήρε το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καλώντας τα σωματεία, τους φορείς και τους εργαζόμενους της περιοχής να δώσουν μαζικό «παρών» στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη στις 18.30, για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της απεργίας στις 8 Νοέμβρη 2018.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΒΣΔ αναφέρει τα εξής:

Εκατοντάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες παίρνουν απόφαση συμμετοχής στην απεργία, κρίνοντας απαραίτητο να δοθεί αγωνιστική απάντηση, στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε  στα δικαιώματά μας κ μετά μνημονίων εποχή!!!!.

Η μεγάλη εργοδοσία και το πολιτικό της προσωπικό, απαιτούν την μονιμοποίηση των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που πέρασαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ζητάνε να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα, να ξεχάσουμε κατακτήσεις χρόνων και να ζήσουμε την «κανονικότητα» της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο συνεχίζει μια από τα ίδια των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά κάνει πολλά βήματα παραπάνω για να εξασφαλίζει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Με τη ψήφιση του νόμου Βρούτση- Αχτσιόγλου, ο κατώτατος μισθός καθορίζεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της μεγάλης εργοδοσίας κ τις «αντοχές» της οικονομίας τους και στην ουσία καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, σε όλη αυτή την κατάσταση και μετά από   πρόταση των ταξικών δυνάμεων για οργάνωση αντεπίθεσης, σφυρίζει κλέφτικα και καλεί τους εργαζόμενους “να περιμένουν”. Να περιμένουν τι;;;, τη στιγμή που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε γαλέρες και σπάνε ρεκόρ οι μισθοί πείνας και η δουλειά λάστιχο! Αποδεικνύουν καθημερινά με τη στάση τους έπειτα και με αυτά που αποφάσισαν στην ΕΕ της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ), ότι είναι «άξιοι» εκφραστές του κοινωνικού διαλόγου και της κοινωνικής συνοχής, δηλαδή στο  κατά πόσο οι εργαζόμενοι θα χάσουν κ θα ξεχάσουν κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων.  Για άλλη μια φορά αποτελούν το καλύτερο στήριγμα της  μεγαλοεργοδοσίας  και της κυβέρνησης. «ΑΞΙΟΙ»!!!

Η εργατική τάξη πρέπει να δώσει άμεσα απάντηση, ΜΑΧΗΤΙΚΉ, ΜΑΖΙΚΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ. Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός φέρνει νέα δεινά για τους εργαζόμενους κ τα φτωχά λαϊκά στρώματα κ νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ- ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!