100 Χρόνια ΚΚΕ: Εκδήλωση στο Γυμνάσιο Σορωνής το Σάββατο αφιερωμένη στους αγωνιστές της περιοχής

100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ

Το  Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια αγώνων και θυσιών για την προώθηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Στη Ρόδο όπως και σ΄όλη την Ελλάδα γίνονται πολύπλευρες εκδηλώσεις, που αφορούν όλο τον Ελληνικό λαό γιατί η  ιστορία και η πολιτική του ΚΚΕ είναι ιστορία της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας μας.

Το Σάββατο 20 Οκτώβρη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σορωνής στις 7 το βράδυ, η οργάνωση δυτικής Ρόδου της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ διοργανώνει μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση.

Θα περιλαμβάνει ιστορικές αναφορές από τη δράση του κόμματος στα Δωδεκάνησα, την ίδρυση και δράση του ΕΜΠΑ στην περίοδο της Αγγλικής κατοχής. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι κομμουνιστές που έφυγαν από τη ζωή κρατώντας ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης, των ιδανικών του σοσιαλισμού κομμουνισμού.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν μουσικές και τραγούδια που έδεσαν τους αγώνες του λαού με την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, αυτής που ο εργάτης και ο αγρότης θα έχουν την εξουσία στα χέρια τους, δεν θα διαφεντεύει κανένας άλλος τον ιδρώτα και το μόχθο τους.

Η Κ.Ο.Β. Δυτικής Ρόδου του ΚΚΕ