ΚΚΕ: Συγκέντρωση στη Πλ. Κύπρου 23 Οκτώβρη ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο

ΗΠΑ Τσίπρας Τράμπ

Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου ΚΚΕΣε συγκέντρωση καλεί η Τομεακή Επιτροπή Ν.Δωδεκανήσου του ΚΚΕ το Ροδιακό λαό στη Πλ.Κύπρου, 23 Οκτώβρη ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία του νησιού της Ρόδου, να ξεσηκωθούν ενάντια στη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποκαλύπτει λίγο λίγο τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με τις ΗΠΑ, για να προωθήσει τα συμφέροντά τους στην περιοχή. Στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Υπουργός της κυβέρνησης, Πάνος Καμμένος κάλεσε τους Αμερικάνους να αναπτύξουν ακόμα περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, σε μόνιμη βάση.

Ανάμεσα στις περιοχές που ανέφερε είναι πάλι η Κάρπαθος. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, είπε ότι η Κάρπαθος θα λειτουργήσει όπως η στρατιωτική βάση στο ακρωτήριο «Κανάβεραλ» στη Φλόριντα, η οποία εκτός των άλλων είναι κέντρο δοκιμών και εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων.

Αλυσοδένουν τη χώρα και το λαό μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Οι Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, θέλουν με αυτή την αναβαθμισμένη συμμαχία να μεγαλώσει το μερτικό τους στην καινούρια μοιρασιά που γίνεται στην «πίτα»  των πηγών και των δρόμων που θα μεταφέρεται το φυσικό αέριο και τα εμπορεύματα. Γι αυτό, όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα, σε αυτό το ζήτημα παραμερίζουν τις διαφορές τους και στηρίζουν τη λεγόμενη «γεωπολιτική αναβάθμιση» της χώρας.

Καμιά συμμετοχή και διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Αυτοί οι σκληροί ανταγωνισμοί, για το ποιο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο θα επικρατήσει, δε θα μείνουν μόνο στο επίπεδο των απειλών. Η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων αντίπαλων στρατοπέδων στην περιοχή μας, το κουβάρι των αντιθέσεων, αυτό δείχνουν.

Μια βάση στην Κάρπαθο, στη Ρόδο, ή σ’ οποιοδήποτε νησί του Αιγαίου, δε θα συμβάλει στην «ασφάλεια», την «ανάπτυξη» και την «ειρήνη» στη περιοχή μας. Θα μετατρέψουν τα νησιά σε στόχο πιθανών επιθέσεων. Άλλωστε ποτέ το ΝΑΤΟ δεν  προστάτεψε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Αντίθετα συνέβαλε στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στην αναβάθμιση των Τουρκικών διεκδικήσεων, στη διχοτόμηση της Κύπρου.

Κανένας εφησυχασμός. Τώρα χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός, απ’ το λαό και τη νεολαία.

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 7.00μμ

Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ αποδεικνύεται ότι όποιο πρόσωπο και να πάρει ο καπιταλισμός αριστερό-δεξιό-κεντρώο δεν σταματά να βυθίζει το λαό στη φτώχεια, τη κρίση και το πόλεμο.

Ρόδος 17/10/2018