Εκτεθειμένος ο Δήμαρχος και οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις για την δημιουργία του υποσταθμού της ΔΕΗ

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ, με ανακοίνωσή της  για την υπόθεση της συνέχισης των εργασιών ανέγερσης υποσταθμού της ΔΕΗ στη περιοχή του Αγίου Νικολάου, καταγγέλλει ότι, οι εξελίξεις αυτές εντάσσονται στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας και έχουν πολιτικές ευθύνες όσοι τη στηρίζουν. 

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Δελτίο τύπου

“Απόλυτα εκτεθειμένος είναι ο Δήμαρχος της Ρόδου, στα χέρια του οποίου είναι από 18 Σεπτέμβρη η Απόφαση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, σχετικά με την ανάκληση της αδείας εργασιών για τον υποσταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο και παρ’ όλα αυτά οι εργασίες εκεί συνεχίζονται εντατικά.

Η στάση γενικά των αρμόδιων φορέων και της ίδιας της Δημοτικής Αρχής, φανερώνει μέχρι σήμερα , ότι οι απαιτήσεις της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ είναι σε προτεραιότητα, μπροστά στην υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του Αγίου Νικολάου.

Οι εξελίξεις όμως αυτές και ό,τι σχετίζεται με τον υποσταθμό στον Αγιο Νικόλαο, εντάσσονται στην πολιτική  απελευθέρωσης της ενέργειας και της στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων που ενδιαφέρονται για κερδοφόρες επενδύσεις στο τομέα αυτό.

Πολύπλευρη η στήριξη σε αυτή την πολιτκή από πολιτικές δυνάμεις και κρατικό μηχανισμό

“Κυβέρνηση και πολιτικές δυνάμεις είτε κόμματα , είτε παρατάξεις στο Δήμο που στηρίζουν αυτή τη πολιτική έχουν τεράστιες ευθύνες  γιατί στην ουσία οι πραγματικοί ένοχοι μένουν στο απυρόβλητο. Αποθρασυμένοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν να επιβάλλουν τα επενδυτικά τους σχέδια με όποιο τρόπο τους συμφέρει, αδιαφορώντας για τις επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Αυτήν ακριβώς την πολιτική , που κάνει την ενέργεια εμπόρευμα στα χέρια των επενδυτών σ’ ένα ξέφρενο κυνήγι κέρδους πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο της πάλης τους οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και όλες οι λαϊκές οικογένειες στη Ρόδο, για να έχει προοπτική ο αγώνας τους.”