Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» και την απεργία των ναυτεργατών από ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ

πυρκαγιά στο "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"
πυρκαγιά στο "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"
Πηγή: Eurokinissi

Κάλεσμα στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων με μαχητικότητα να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση και περιφρούρηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 3 Σεπτέμβρη, με προοπτική κλιμάκωσης, απευθύνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία σημειώνουν ότι «έχουν επανειλημμένα επισημάνει την ένταση της επίθεσης εφοπλιστών – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως και των προκατόχων τους, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, τη χειροτέρευση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά δρομολόγια και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας των ναυτεργατών, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Χαρακτηριστική ήταν η χτεσινή μεταμεσονύχτια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής των 875 επιβαινόντων και των 141 μελών του πληρώματος.

Οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ – “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ” – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ για την οργανωτική προετοιμασία της απεργίας τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη, κατήγγειλαν την προσπάθεια των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, με επικεφαλής τον γγ της ΠΝΟ Γ. Χαλά και τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Α. Νταλακογεώργο, σε συνεργασία με εφοπλιστές και το ΥΕΝ για την υπονόμευση του απεργιακού αγώνα.

Καλούμε τους εργαζομένους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους να απομονώσουμε τις δυνάμεις που προωθούν για άλλη μια φορά τον “κοινωνικό αυτοματισμό”. Αντίπαλός μας είναι η πολιτική των εφοπλιστών, του κεφαλαίου και των εκπροσώπων τους, που επιδεινώνουν διαρκώς τις συνθήκες ζωής της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων με μαχητικότητα να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση και περιφρούρηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης, διεκδικούμε:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στο ν. 4387/2016, στον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο». Πηγή:902.gr