Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

ορκομωσία κυβέρνησης

Με κάλπικους πανηγυρικούς για την πρώτη «μεταμνημονιακή κυβέρνηση» συνόδεψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον ανασχηματισμό.

Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο και ακολουθούν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία. Αύριο θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από παλιά πρόσωπα που είναι δοκιμασμένα στην αντιλαϊκή πολιτική και από νέα που είναι αφοσιωμένα στις προτεραιότητες και στις ανάγκες του κεφαλαίου. Παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να εκπέμψει το μήνυμα της εισόδου τάχα σε μια «νέα εποχή», το νέο σχήμα θα διαχειριστεί το μεταμνημονιακό μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα που θα ακολουθήσουν.

«Έχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση», δήλωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης, προσερχόμενος στην ορκωμοσία.

«Η ασφάλεια είναι γυναικεία υπόθεση πια», ανέφερε η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας πως «η ασφάλεια, η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα» και πως «είναι ευθύνη της πολιτείας, με την εγγύηση των πολιτών, να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία».