Η ζωή στα στρατόπεδα

στρατός φαντάροι
Καλή θητεία σημαίνει αγωνιστική θητεία

Σε λίγες μέρες χιλιάδες νέοι θα περάσουν τις πύλες των στρατοπέδων. Από τη στήλη δεν έχουμε να προτείνουμε κάποιο «starter pack» (τέτοια άλλωστε βρίσκεις δεκάδες στο διαδίκτυο). Οι σκέψεις μας συμπυκνώνονται σε ένα σύνθημα: Ψηλά το κεφάλι!

Στη νέα φάση της ζωής σου δεν είσαι μόνος. Μαζί με τους συναδέλφους σου που θα περάσετε κάποιους μήνες μαζί, στην αγγαρεία, την έξοδο και στην υπηρεσία, μπορείτε να κάνετε και τη θητεία μία αγωνιστική σελίδα στη ζωή σας.

ΝΑΤΟ σημαίνει πόλεμος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει γεμίσει την Ελλάδα με πολεμικές βάσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Εχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ορμητήριο για τους φονιάδες και τους πολέμους τους. Από εδώ φεύγουν τα πλοία που βομβαρδίζουν τη Συρία. Εδώ ανεφοδιάζονται τα βομβαρδιστικά τους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά στη Μέση Ανατολή. Οι Ισραηλινοί αεροπόροι εδώ εκπαιδεύονται για τις φονικές τους επιδρομές ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Κανένας φαντάρος δεν μπορεί να μένει θεατής. Κανένας να μη δεχτεί να γίνει η παραδουλεύτρα των ΝΑΤΟικών. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν χρέος και ευθύνη να προασπίζουν την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της χώρας και μόνο αυτά. Καμία δουλειά δεν έχουν Ελληνες στρατιωτικοί να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις «ΑTALANTA», «UNIFIL» (Λίβανος), «ALTHEA» (Βοσνία), «JOINT ENTERPRISE», «ACTIVE ENDEAVOUR», «ENDURING FREEDOM», SNMCMG-2, «EUTM MALI» στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο Αφγανιστάν ή όπου αλλού λένε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όπως συμβαίνει σήμερα.

Το ΝΑΤΟ θεωρεί όλο το Αιγαίο – και όχι μόνο – μία «γκρίζα ζώνη», δίνοντας αέρα στα πανιά της προκλητικότητας της τουρκικής αστικής τάξης. Οσοι, όπως η κυβέρνηση και η ΝΔ, καλλιεργούν ότι το ΝΑΤΟ παρέχει ασφάλεια στον ελληνικό λαό ή ότι μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Μακριά οι φασίστες – στελέχη και φαντάροι

Τους καταλαβαίνεις εύκολα. Και οι φαντάροι και τα στελέχη που στηρίζουν φασιστικές, ρατσιστικές ιδέες είναι ό,τι είναι κι έξω από το στρατό: Ρουφιάνοι και ψευτόμαγκες. Σαν τον Μπαρμπαρούση που την Παρασκευή το πρωί ζητούσε μία χούντα και μόλις άρχισε να τον ψάχνει η αστυνομία την είδε «δημοκράτης». `Η σαν τον Κασιδιάρη που κι αυτός το πρωί έλεγε ότι «οι Ενοπλες Δυνάμεις αν υπήρχαν, θα έπρεπε να κάνουν πραξικόπημα», αλλά το απόγευμα και αφού βγήκε το φιρμάνι των αρχών, την είδε κι αυτός «δημοκράτης». Οι φασίστες χρυσαυγίτες προσπαθούν να αξιοποιήσουν το στρατό για να ρίξουν το δηλητήριό τους στα μυαλά χιλιάδων νέων. Πολύτιμο συμπαραστάτη σε αυτήν την προσπάθεια έχουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τους καλεί στις εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων! Οι φασίστες στον στρατό έχουν την ίδια θέση που έχουν στην κοινωνία: Στο περιθώριο και στη χλεύη. Δεν φωνάζουμε ρατσιστικά – φασιστικά συνθήματα που σπέρνουν το μίσος ενάντια στους λαούς. Τα σταματάμε επιτόπου, βγαίνουμε παραπονούμενοι στην αναφορά. Δεν δεχόμαστε τη φασιστική προπαγάνδα. Απομονώνουμε τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή.

«Εδώ είναι στρατός»…

…είναι η φράση που θα ακούσεις από πολλούς. Κανείς – είτε ανώτερος είτε παλιότερος – δεν έχει κανένα δικαίωμα να καψωνάρει. Κανείς φαντάρος δεν μπορεί να δεχτεί ότι θα πληρώνει για όσα απαιτεί η υπηρεσία, για αναλώσιμα κ.τ.λ. Βγαίνουμε στην αναφορά για κάθε πρόβλημα. Για το φαγητό, για τις δωρεάν μεταφορές, για τις συνθήκες υγιεινής και κάθε ανάγκη που προκύπτει.

Η μόνη λύση είναι η διεκδίκηση. Δεν είσαι μόνος!

Δίπλα σου στις δίκαιες διεκδικήσεις σου και στα προβλήματά σου έχεις το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Το ΚΚΕ έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις στη Βουλή για τα προβλήματα των στρατιωτών, των ναυτών, των σμηνιτών. Εχεις φωνή! Στείλε μας στο enstoloi@rizospastis.gr τις καταγγελίες σου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι στη μονάδα! Βγάλε στον τάκο την αντιλαϊκή πολιτική που περνάει και τις πύλες των στρατοπέδων.

Από το Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου