Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τον τουρισμό στη Κω με τον Χρήστο Κατσώτη

περιοδεία Χρήστου Κατσώτη Κως

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-ημερίδα των Οργανώσεων Κω του ΚΚΕ την Κυριακή 1 Ιούλη 2018 στο Λαογραφικό Μουσείο (Χάνι) με τίτλο: «Τουριστική Ανάπτυξη: Κερδισμένοι και χαμένοι. Οι εξελίξεις στον κλάδο του τουρισμού στην περιοχή. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ».,

Με ευκαιρία της εκδήλωσης διήμερη περιοδεία στο νησί πραγματοποίησε το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και βουλευτής Β’ Αθήνας Χρήστος Κατσώτης

Το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και βουλευτής συνοδευόμενος από κλιμάκιο των Οργανώσεων της Κω επισκέφθηκε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Κεφάλου, συναντήθηκε με εργαζόμενους καλώντας τους να οργανωθούν στο σωματείο και με τους συναδέλφους του κλάδου να ενισχύσουν την ταξική πάλη για να αλλάξουν τους αρνητικούς συσχετισμούς και τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν.

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στο χωριό της Κεφάλου όπου δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με κατοίκους του χωριού. Απευθύνθηκε κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση κυρίως όμως συμπόρευσης και εμπιστοσύνης στην πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί με τον Αν/τη Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κω. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημερώθηκε πλήρως για την κατάσταση του Νοσοκομείου τις ελλείψεις όσο και για τις ενέργειες της τελευταίας περιόδου.

Στην εκδήλωση-ημερίδα, το απόγευμα της Κυριακής, που στόχο είχε να αποκαλύψει και να αποδομήσει το παραμύθι της «Τουριστικής Ανάπτυξης» από τη σκοπιά των εργαζόμενων και των λαϊκών συμφερόντων, παρενέβησαν φορείς του νησιού, οι οποίοι ανέδειξαν μια σειρά προβλήματα που συνδέονται με τον Τουρισμό, τις αιτίες που τα γεννούν, τους άξονες και τα μέτωπα πάλης που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους. Φορείς που τοποθετήθηκαν :Σωματείο Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω, Αγροτικός Σύλλογος Κω, Σωματείο Συνταξιούχων Κω, Β’ ΕΛΜΕ Δωδ/σου, Ομοσπονδία Τουριστικών Οχημάτων, Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ), Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκ/τος Δωδ/σου και μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω. Ακολούθησε περιοδεία στο κέντρο της πόλης.

Στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ, παρουσίασε με αναλυτικά στοιχεία την εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος του Τουρισμού πανελλαδικά και στην περιοχή μας, με μεγάλες αυξήσεις σε αφίξεις τουριστών, πληρότητες, τζίρους και κέρδη για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και τους μεγαλοξενοδόχους. Από την άλλη, παρουσίασε τη ζοφερή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους,τους αυτοαπασχολούμενους και μικρο ιδιοκτήτες, τη φτωχή αγροτιά , που πλήττονται από τις μειώσεις στους μισθούς, την αύξηση του ωραρίου, την εντατικοποίηση σε βαθμό εξάντλησης, την απληρωσιά, το υψηλό κόστος παραγωγής, τα υπέρογκα χαράτσια και τη φορολόγηση, η οποία δεν μπορεί να αναπληρωθεί με το άθλιο παζάρι της κυβέρνησης για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά που επωμίζονται το βάρος των αποφάσεων της Ε.Ε. (δηλ. και της Ελλάδας), για το προσφυγικό.

Ακόμα, προέβαλε τη θέση του ΚΚΕ σχετικά με τον ελεύθερο χρόνο και τις διακοπές, που στο καπιταλιστικό σύστημα θεωρούνται πολυτέλεια για λίγους, άπιαστο όνειρο για τους πολλούς. Ανέδειξε την ανάγκη να έχει σήμερα ο εργαζόμενος πρόσβαση σε φθηνές και ποιοτικές διακοπές, στη ξεκούραση, την αναψυχή και την ψυχαγωγία.

Απεύθυνε κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ και το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα, προκειμένου να μπουν εμπόδια στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση που συνεχίζεται από κυβέρνηση – ΕΕ, που θα συνεχιστεί και θα ενταθεί από το σύνολο των αστικών κομμάτων που σήμερα αντιπολιτεύονται με κραυγές, δηλώνουν όμως κατά τα άλλα υποταγή και δέσμευση στην πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και μονοπωλίων.

Τέλος κάλεσε το λαό να εμπιστευτεί και να ενισχύσει παντού το ΚΚΕ που φέτος γιορτάζει τα 100 του χρόνια και έχει τεράστια εμπειρία που μπορεί να αξιοποιηθεί στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων, να γίνουν βήματα στο βαθμό οργάνωσης του λαού, να ανοίξει ο δρόμος για τη μόνη προοπτική που συμφέρει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας.

Τομεακή Επιτροπή ΒΣΔ του ΚΚΕ

3/7/18