Μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά τώρα, χωρίς σύνδεση με το προσφυγικό

νησιά Σύμη

ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟΜειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά τώρα, χωρίς σύνδεση με το προσφυγικό, απαιτεί η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο λαός των νησιών δεν πρέπει να παγιδευτεί από την προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την οποία συνοδεύει την προεκλογική τύπου εξάμηνη αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ, μόνο για τα νησιά που έχουν χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και από την ψεύτικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

            Όλοι τους έχουν ψηφίσει μαζί στο τρίτο μνημόνιο και έχουν δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ για την αύξηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο και υποκρίνονται γιατί φοβούνται την αγανάκτηση των νησιωτών.

            Ακόμα, αυτά τα κόμματα έχουν μεγάλες ευθύνες, επειδή συνδέουν την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ με το προσφυγικό. Είναι απαράδεκτη η λογική του οικονομικού αντισταθμίσματος με την αποδοχή των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ, που μετατραπεί τα νησιά σε μόνιμο χώρο διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

            Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα, που όταν επιτεύχθηκε η ικανοποίησή του δεν υπήρχε προσφυγικό. Είναι ένα μέτρο απάλυνσης των συνεπειών, λόγω των μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών.

            Το ΚΚΕ, το οποίο πρωτοστάτησε, στους αγώνες και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για να υπάρξει ο μειωμένος συντελεστής, καλεί το λαό των νησιών να συνεχίσει πιο αποφασιστικά την πάλη του για:

            Μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά, χωρίς να συνδέεται με το προσφυγικό. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και ο ΕΝΦΙΑ. Δραστική μείωση όλων των εισιτηρίων κατά 50%. Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

2/7/2018