Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου

Κουτσούμπας Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου

Κουτσούμπας Ελληνική Ομοσπονδία ΚαρκίνουΤο Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε δελτίο τύπου σχετικά με τη συνάντηση του  ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου αναφέρει:

“Ο ΓΓ της ΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και Αντιπρόεδρος της Βουλής και ο Γιώργος Νάνος υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ. Από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου συμμετείχαν η Πρόεδρος Αποστολίδου Καίτη, ο Γραμματέας Καπετανάκης Γιώργος, η Ταμίας Μιχαλοπούλου Παρασκευή και το μέλος του ΔΣ Γραμματόγλου Ζωή.

          Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου παρέδωσαν αναλυτικό κείμενο με τις θέσεις της Ομοσπονδίας και ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο και οι οικογένειές τους. Ανέδειξαν το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας, των προβλημάτων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Πρόληψη, τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των ασθενών σε εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής κ.ά. Τόνισαν την έλλειψη δημόσιων ξενώνων για την υποστήριξη των καρκινοπαθών και των συνοδών τους, που μετακινούνται για τις ανάγκες της θεραπείας τους, καθώς και των υποδομών για τις ανάγκες των καρκινοπαθών τελικού σταδίου. Έθεσαν την ανάγκη δημιουργίας εθνικού μητρώου νεοπλασιών και ζήτησαν τη συνεργασία και τη στήριξη του ΚΚΕ για την επίλυση των προβλημάτων.

          Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε για τις θέσεις του ΚΚΕ τονίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, για τη δωρεάν πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών με καρκίνο, την αντιμετώπιση από το κράτος των ελλείψεων σε φάρμακα, την ανάγκη δημιουργίας δημόσιων ξενώνων και δομών για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου.

          Το ΚΚΕ θα μελετήσει και θα αξιοποιήσει τις αναλυτικές θέσεις της Ομοσπονδίας στην παρέμβασή του στη βουλή και την ευρωβουλή, στο μαζικό λαϊκό κίνημα για την προβολή και τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των ασθενών με καρκίνο.”

ΑΘΗΝΑ 27/6/2018                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ