Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο προβολών ταινιών Μικρού Μήκους

Το 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ που διοργάνωσε ο Όμιλος «CINE-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προβολές ταινιών μικρού μήκους από μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δωδεκανήσου και όχι μόνο, που  πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 αντίστοιχα, στο ΣΙΝΕΜΑ PALLAS στη Ρόδο.

            Στο Φεστιβάλ προβλήθηκαν συνολικά 25 ταινίες Μικρού Μήκους, μαθητικές κινηματογραφικές δημιουργίες  21 σχολικών   κινηματογραφικών ομάδων   Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

 Συγκεκριμένα συμμετείχαν:

Α/θμια Εκπαίδευση

 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας Σύρου, 17ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου Ρόδου, Ειδικό Πειραματικό Σχολείο Ρόδου, Δημοτικό Σχολείο Ψίνθου, 3/Θ Δημ. Σχολείο  Καλαβάρδων,  Δημοτικό Σχολείο Λίνδου, Δημοτικό Σχολείο Απερίου Καρπάθου, Δημοτικό Σχολείο Λάρδου Ρόδου.

Β/θμια Εκπαίδευση

Γυμνάσιο Αλικιανού Χανίων, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Σύρου, Ιδιωτικό Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων: «Ροδίων Παιδεία», 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου, 1ο Επαγγελματικό Λύκειο-Εργαστηριακό Κέντρο Ρόδου, 4ο Γυμνάσιο Ρόδου, 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, Επαγγελματικό Λύκειο Παραδεισίου Ρόδου, Επαγγελματικό Λύκειο Καλύμνου.

Η θεματολογία δοσμένη με παιδαγωγικά-μαθησιακά και καλλιτεχνικά κριτήρια, αλλά και με ποικιλία κινηματογραφικής τεχνικής κέντρισε το ενδιαφέρον, χαροποίησε και συγκίνησε το πολυπληθές μαθητικό, κατά κύριο λόγο, κοινό. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν πάνω σε μια δημιουργική δραστηριότητα, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης, να γίνουν κριτές και ερευνητές του άμεσου προσωπικού τους περιβάλλοντος, παρατηρώντας και καταγράφοντας με κινηματογραφική ματιά τη σχολική πραγματικότητα και τον κόσμο γύρω τους.

            Οι μαθητές/τριες των κινηματογραφικών ομάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με υποδειγματικό τρόπο, συλλογικά και δημοκρατικά, ψήφισαν και βράβευσαν τις (3) τρεις καλύτερες κινηματογραφικές σχολικές ταινίες. Κληρώθηκαν επίσης ένα φωτογραφικό τρίποδο και μια τσάντα για videocamera. Επιπλέον προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα και δόθηκαν βεβαιώσεις σε όλες τις συμμετέχουσες σχολικές κινηματογραφικές ομάδες.

            Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με  βραβευμένες και πρωτότυπες κινηματογραφικές ελληνικές και ξένες δημιουργίες, με ανθρωπιστικά μηνύματα και πραγματικό αισθητικό ενδιαφέρον.            

            Ευχαριστούμε από καρδιάς και  όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς των  σχολείων για την άψογη  συνεργασία σε όλα τα στάδια προετοιμασίας  του Φεστιβάλ και συγχαίρουμε όλα τα παιδιά των κινηματογραφικών ομάδων για τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες.

            Εξαιρετικά ευχαριστούμε τον ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΡΙΣΤ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ & ΜΑΙΡΗ ΧΡΙΣΤ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, για τη σημαντική και έμπρακτη συμβολή του, το τυπογραφείο του  Νίκου Χατζηκαλημέρη, τον δάσκαλο Θάνο Μπεκιάρη για τη δημιουργία της αφίσας, τον φίλο Παναγιώτη Γρηγοριάδη για τη βιντεοσκόπηση και των δύο ημερών του φεστιβάλ, ιδιαιτέρως το ΣΙΝΕΜΑ PALLAS για τις δωρεάν προβολές και τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή  του 4ου Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής-Ψηφιακής Δημιουργίας.

Η  συντονιστική ομάδα του Ομίλου CINE-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 Αδαμόπουλος Παναγιώτης

Γκοτζογιάννης Λευτέρης

Ζέππου Αναστασία

Ορφανός Στέλιος

Πρέπη Ανδρομάχη

Σπανός Πέτρος

Στογιάννης Σπύρος

Τζεβελέκου Άρτεμις