Να καταργηθεί το τέλος στάθμευσης έξω από τα φαρμακεία απαιτεί το Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ

“Σύμφωνα  με  Δελτίο Τύπου του Δήμου Ρόδου της 1/6/2018 τα φαρμακεία της πόλης θα πρέπει μετά τις 8/6/2018 να πληρώνουν στο Δήμο 300 ευρώ το χρόνο για να διατηρήσουν το χώρο στάθμευσης των οχημάτων των πελατών τους μπροστά από το κατάστημά τους. Εκτός από τα φαρμακεία  το μέτρο  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κλινικές και ΑμεΑ.

Το μέτρο κινείται σε εισπρακτική, φορομπηχτική λογική. Επιβαρύνει και δυσκολεύει εκείνους που χρειάζονται φαρμακευτική και ιατρική βοήθεια συχνά με επείγουσα μορφή (ηλικιωμένους, ασθενείς, ΑμεΑ, θύματα ατυχημάτων) Τα φαρμακεία και οι κλινικές δεν είναι κοινά εμπορικά καταστήματα αλλά καλύπτουν ανάγκες που σχετίζονται με την υγεία και τη ζωή.   Το Σωματείο μας  θεωρεί ότι η  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αντικοινωνική και ανάλγητη και γι΄αυτό απαράδεκτη.

Προφανώς το μέτρο εντάσσεται στη γενικότερη  πολιτική που μετατρέπει τους Δήμους, από μονάδες τοπικής αυτοδιοίκησης και συμμετοχής των πολιτών, σε μηχανισμούς εφαρμογής της πολιτικής της κεντρικής κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο. Ειδικά ο Δήμος Ρόδου έχει δείξει, τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερο ζήλο με συνεχείς αυξήσεις στο νερό και στα κάθε είδους τέλη. Έχει μετατραπεί   σε  εισπρακτικό, φορομπηχτικό οργανισμό σε βάρος των ήδη   υπερφορολογημένων συνταξιούχων,  μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, γεγονός που έχει επανειλημμένα καταγγείλει το Σωματείο μας.

Απαιτούμε από το Δήμο Ρόδου να ανακαλέσει άμεσα το μέτρο και να επιτρέψει την ελεύθερη στάθμευση οχημάτων εμπρός από  φαρμακεία και  κλινικές. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει, χωρίς καμία διάκριση, για τους χώρους στάθμευσης οχημάτων των ΑμεΑ και των χρονίως πασχόντων έξω από τις κατοικίες τους. “

                     Το ΔΣ