Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης για τον ελλιμενισμό του Αμερικανικού πολεμικού πλοίου

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Forrest Sherman Αμερικάνικο πολεμικό πλοίο
Forrest Sherman

Δελτίο Τύπου

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό Forrest Sherman που βρίσκεται από χθες στο λιμάνι της Ρόδου αποτελεί μέρος του στόλου των ΗΠΑ που περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης δηλώνει ότι το αντιτορπιλικό αυτό, όπως και όλα τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητα στο νησί μας. Τα αμερικανικά και ΝΑΤΟικά πλοία δεν προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Ούτε έχουν καμία σχέση με τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Τα πλοία αυτά όχι μόνο δεν προστατεύουν την ειρήνη αλλά αποτελούν επιθετικά όπλα για την επιβολή των συμφερόντων των αμερικανικών μονοπωλιακών κολοσσών της ενέργειας. Η σύγκρουση  τους με τα συμφέροντα των άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών (Ρωσίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κίνας, κ.α.) στη Μέση Ανατολή έχουν ανάψει τη φωτιά του πολέμου και έχουν οδηγήσει στο θάνατο ή την προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Ρόδος, φιλόξενος τόπος για χιλιάδες ειρηνικούς επισκέπτες και τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, θεωρεί εχθρικά τα ιμπεριαλιστικά πλοία και τα στρατεύματα στο νησί. Ο ροδιακός λαός να απαιτήσει να μη γίνει το νησί τόπος εξυπηρέτησης και ανάπαυσης των πληρωμάτων των ιμπεριαλιστικών στόλων.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις του Ροδιακού λαού  ενάντια στην «επίσκεψη» του 6ου  στόλου των ΗΠΑ το Μάιο του 1976 και η αποτροπή της αποβίβασης των πληρωμάτων στη Ρόδο δείχνει το δρόμο.

  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΝΑΤΟΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • ΟΥΤΕ ΓΗ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ
  • ΟΧΙ στις ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
  • ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

   Η Γραμματεία της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης