Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκη για τους πρόσφυγες

Άμεσα να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα και η μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών στις χώρες προορισμού τους ζήτησε σε παρέμβαση στη συζήτηση για τις «πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά τη μετανάστευση» ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Τόνισε στην παρέμβασή του:

«Στα ελληνικά νησιά παραμένουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, διπλά εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που αποτελεί μέρος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οξύνονται, ενώ η ΕΕ με πρόσχημα το Προσφυγικό προωθεί μπίζνες και στρατεύματα στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στα ελληνικά νησιά ναι μεν δεν ανανεώθηκαν ορισμένες συμβάσεις ΜΚΟ που αφορούν τουλάχιστον την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όμως, με ευθύνη κυβέρνησης και ΕΕ, η διαχρονική γύμνια και οι τεράστιες ελλείψεις σε κρατικά νοσοκομεία και υποδομές θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία προσφύγων, μεταναστών όσο και του ντόπιου πληθυσμού. Συνιστά δε ανείπωτη βαρβαρότητα η άτυπη συμφωνία κυβέρνησης – Γερμανίας για το πλαφόν των μόλις 70 ατόμων το μήνα για οικογενειακή επανένωση που γίνονται δεκτά στη Γερμανία, ενώ 2.700 θα ζουν για χρόνια το “μαρτύριο της σταγόνας”.

Άμεσα να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα και η μετακίνησή τους στις χώρες προορισμού. Οι λαοί να συγκρουστούν με την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, να καταδικάσουν τον καπιταλισμό που φέρνει εκμετάλλευση, πόλεμο, προσφυγιά».